Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN/HEIKRUIS – Burgemeester bedankt alle hulpverleners bij brand Mater Dei

Dank_aan_hulpverleners
PEPINGEN/HEIKRUIS – Burgemeester bedankt alle hulpverleners bij brand Mater Dei - © Deschuyffeleer
 

Knap staaltje van erkentelijkheid aan het adres van alle hulpverleners bij de brand in Mater Dei dat burgemeester Eddy Timmermans op Radio 2 bracht tijdens zijn interview nopens de omstandigheden van die brand. Ook bedankte hij daarbij uitdrukkelijk de hulpverleners van over de taalgrens. Die worden doorgaans.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – Dementiewijzer helpt mantelzorgers op weg.

Dementie_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  In het Expertisecentrum dementie Memo-Woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis, Pepingen werd vandaag de dementiewijzer voorgesteld. De provincie Vlaams-Brabant, het Expertisecentrum dementie Memo, SEL Goal, en SEL Zorgnetwerk Zenneland brachten wat meer uitleg over de dementiewijzer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN/HEIKRUIS – Begin van brand in Mater Dei

Mater_dei_brand_17-01-17__1_
PEPINGEN/HEIKRUIS - Begin van brand in Mater Dei - © Deschuyffeleer
 

Omstreeks 18u15 is er een begin van brand geweest in de kelderverdieping van een vleugel van het hersteloord- , rust- en verzorgingstehuis Mater Dei in Heikruis. Een verwarmingsketel had er vuur gevat. In het gebouw deed er zich rookontwikkeling voor.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Maria Everaet werd honderd

Everaert
Ingezonden
 

 Maria Everaet mocht van het Pepingse gemeentebestuur gelikwensen in ontvangst nemen bij haar honderdste verjaardag. Als dochter in een groot gezin,  kwam het hard werken zich al op jonge leeftijd een plaats afdwingen in haar leven.  Eerst thuis,  daarna samen met haar echtgenoot en een gezin van vier,  op de boerderij en de landerijen  in Elingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Winterfeest Elingen

Winterweer
Foto Emile Devogeleer
 

 Op 28 januari 2017 is het weer zover: Winterfeesten Elingen. Na enkele succesedities zetten ze de formule door. Het bestaan van de feesten was lange tijd gevreesd. Maar met een vernieuwd team staan ze er terug EN mét enkele vernieuwde elementen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

11e Kerstboomverbranding te BEERT

Nieuwjaarskaart_17_feestendbeert_lw
EP

 Voor de elfde keer organiseert vzw Feestend Beert op zaterdag 14 januari een kerstboomverbranding. Deze gaat door aan de Eikstraat, weide nabij Taverne Cadiz te Beert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Felix Merckx
ep
 

Door en Voor PEPINGEN blaast 10 kaarsjes uit

Dvp_bewerkt-2
Ingezonden foto

 Door en Voor Pepingen (DVP) ontstond op 6 januari 2007 (driekoningendag) als een vriendenkring, allemaal Pepingenaren met ervaring in uiteenlopende sectoren. De bedoeling in de beginjaren was elkaar als buren beter te leren kennen en lokaal nieuws op een toegankelijke manier te verspreiden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Gouverneur beëindigt bemiddeling PEPINGEN zonder resultaat

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

  Provinciegouverneur Lodewijk De Witte heeft, in het kader van zijn bemiddelingsopdracht in Pepingen, de gesprekken afgerond zonder positief resultaat. Het is nu aan de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur om de volgende stappen te zetten

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW - Basisschool Spring in ’t Veld bracht bezoek aan kringloopwinkel

Editiepajot_pepingen_spl
Ingezonden foto
 

De kinderen van de derde graad en het vierde leerjaar van basisschool Spring in ’t Veld Bellingen brachten een bezoek aan de kringloopwinkel van Sint-Pieters-Leeuw. De kinderen maakten kennis met de missie en de visie van de kringwinkel. Tijdens het bezoek leerden de kinderen ervaringsgericht omgaan met een beperkt budget.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN / HERNE - Bijna 5 miljoen euro voor renovatie Kasteel Ter Rijst

Terrijst_jan_2017__1_
PEPINGEN / HERNE - Bijna 5 miljoen euro voor renovatie Kasteel Ter Rijst - © Deschuyffeleer
 

“Dit jaar zal eindelijk kunnen gestart worden met de renovatie van het kasteel Ter Rijst”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V), die het dossier nauw opvolgde. “De Vlaamse regering heeft eindelijk beslist daartoe de nodige financiële middelen vrij te maken. De kosten van de renovatie worden geraamd op 4.850.000 euro”......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

GOOIK - Belbus Pajottenland verdwijnt

Belbus
Belbus verdwijnt.

Vanaf 9 januari zal de belbus 732-Pajottenland niet langer meer uitrijden in de gemeente Gooik, Galmaarden, Halle, Pepingen, Herne en Bever. Deze belbus kwam onvoldoende tegemoet aan de vervoersnoden van de inwoners. Daarom heeft De Lijn nu beslist om veranderingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
marc colpaert
 

PEPINGEN - Lustige Wippers bestaan 50 jaar

Wippers
Ingezonden foto
 

 Naar aanleiding van hun gouden jubileum werden in Pepingen De Lustige Wippers op het gemeetehuis ontvangen. Opgericht in 1966 door Gust Van Laethem, en de eerste schietingen gingen door op de weide van Jean Van Bellinghen, rechtover de zaal Pierreux, toen uitgebaat door de familie Goosens.Deze zaal werd dan overgenomen door Jacobus Van Laethem, die ook de leiding nam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN- Open VLD spaarde dopjes

Dopjes_1_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

Open VLD Pepingen spaart al vele jaren plastieken dopjes voor het goede doel. Die worden onder andere in de culturele centra in Pepingen verzameld en ook het verenigingsleven draagt telkens een aardig steentje bij. Alle dopjes worden één keer per jaar gecentraliseerd en zorgvuldig gesorteerd. Zo kunnen ze aan een maximale prijs verkocht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN / HALLE - Wimmeke witloof weer op bezoek in verschillende klassen

Editiepajot_halle
Ingezonden foto / In de Klim-op in Lembeek werden gerechtjes met witloof gemaakt
 

Ook dit jaar werden een 1000-tal witloofboxen verdeeld door de Provincie Vlaams Brabant aan klassen en buitenschoolse kinderopvang via verschillende verdeelpunten in de provincie. Met de witloofbox komen kinderen op een speelse manier in contact met witloof en leren ze de groente zelf telen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto's
 

PEPINGEN-/ LENNIK Kerstverhaal met levend kindje Jezus in WZC Vander Stokken en Zonnestraal.

Kerst_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De leden van de pastorale werkgroep, samen met de aalmoezenier Eh. Mr. Defrijn, verschillende bewoners van het woonzorgcentrum en ook bewoners van Zonnestraal vzw te Lennik, brachten deze namiddag het kerstverhaal ‘in levende lijve’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Geefkast in de bib

Geefkast_23_december
Ingezonden foto
 

 Geefkasten zijn in opmars. Op steeds meer plaatsen duikt een kast op waarin je ongebruikte spullen kan weggeven: op kantoor, op school, in organisaties,... Sinds deze maand, de cadeautjesmaand bij uitstek, staat er ook een GEEFKAST in de bibliotheek van Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP schenkt wijn

Dvp_bewerkt-1
Ingezonden foto

 Om de boodschap "DVP wenst u prettige feesten" nog kracht bij te zetten, organiseerde de vriendenkring een bakwedstrijd. Naar jaarlijkse gewoonte deelde vriendenkring DVP in december ook een feestelijke attentie uit aan heel wat inwoners van Groot-Pepingen. In 2015 waren dat 40 zelfgemaakte broodpuddings en dit jaar ging DVP in aanloop naar de eindejaarsfeesten rond met 40 flessen rode wijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 jan 2017
Felix Merckx | 15 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 13 jan 2017
Felix Merckx | 09 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Felix Merckx | 30 dec 2016
Felix Merckx | 26 dec 2016
Felix Merckx | 23 dec 2016
Felix Merckx | 22 dec 2016

archief