Artikels Archief van Gooik

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

FP HALLE-GOOIK opent terugronde met ruime 11-2 cijfers

Gooik_1
Foto Emile Devogeleer
 

 FP Halle-Gooik begon de terugronde met de komst van Roselies dat in degradatienood zat. Roselies had zich versterkt en Halle-Gooik was gewaarschuwd. Maar de thuisploeg liet de bezoekers nooit dromen van een stunt. Zij wonnen uiteindelijk met zware 11 – 2 cijfers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Woonzorgcentrum Eyckenborch in GOOIK verkoopt koekjes ten voordele van hun bewoners

Editiepajot_gooik
Ingezonden foto
 

Woonzorgcentrum Eyckenborch in Gooik zorgt al jaren goed voor zijn bewoners. Om dit wat kracht bij te zetten en de bewoners wat extra in de watten te leggen, organiseren ze een 7-daagse reis naar zorgverblijf Hooidonk te Zandhoven.  En om hun een financieel duwtje in de rug te geven, organiseert het woonzorgcentrum een verkoop van koekjes. Voor slechts zes euro kan u een zakje Lotus-koekjes aanschaffen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE / GOOIK - Gooikse senioren namen eerste bus naar ziekenhuis

Editiepajot_bus
Foto Olaf
 

 De nieuwe busverbindingen vanuit het Pajottenland richting Halle en meer bepaald het ziekenhuis van Halle, werden al aangekondigd. Vandaag ging dit in voege. De eerste bus vanuit het Pajottenland reed tot aan de ingang van het ziekenhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

FP HALLE-GOOIK won de enige prijs die nog niet in de prijzenkast stond, de supercup 2017.

Gooik_3
Foto's Emile Devogeleer
 

 In een volgelopen sporthal De Bres kreeg me eenn evenwichtige openingsfase waarbij Antwerpen dreigde met afstandsschoten. FP Halle-Gooik speelde de antwerpse verdediging dan helemaal aan flarden en Bissoni mocht de 1-0 binnen leggen op aangeven van Leitao.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

OETINGEN - Feest bij de KVG

Editiepajot_gooik_kvg__kopie_
Het bestuur van KVG. - Foto © Marc Colpaert
 

De Katholieke Vereniging voor Gehandicapten(KVG) uit Oetingen organiseerden een gezellig feestje voor hun leden. Bij het einde van ieder jaar organiseert het bestuur van KVG een leuk etentje voor haar leden. Nu ook kwamen in totaal een tachtigtal personen naar de zaal Elckerlyc.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - ACP liep 2.100 euro bij elkaar

Editiepajot_gooik_lopen__kopie_
Kinderen liepen voor het goede doel. Foto © Marc Colpaert
 

In totaal werd 2.100 euro opgehaald tijdens de warmarathon op en rond de atletiekpiste van Gooik. Tal van kinderen liepen heel wat rondjes op de atletiekpiste van Gooik ter hoogte van de Koornmolen. Atletiekclub Pajottenland(ACP) organiseerde een

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Interesse in een garageverkoop?

Fietsen
Zelfs een fiets kan men verkopen

De gemeente Gooik wil opnieuw een garageverkoop organiseren, maar gaat eerst aan haar inwoners vragen of er voldoende belangstelling bestaat om zoiets te organiseren. Een paar jaar geleden organiseerde de gemeente Gooik haar eerste garageverkoop die toch wel succesvol was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwjaarsdrink in De Cam

Editiepajot_gooik_doomst_1_foto_marc_colpaert
Michel Doomst nodigt uit. - Foto © Marc Colpaert
 

Het gemeentebestuur organiseert voor haar inwoners een Nieuwjaarsdrink op zondag 8 januari in De Cam in Gooik. Op die zondag wilt het gemeentebestuur samen met haar inwoners klinken op het nieuwe jaar. Dit om hen een gelukkig

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Bloembakken even weg

Colpaert_gooik_herman_anthoons_1a__kopie___2_
Herman Anthoons. - Foto Colpaert

In Oetingen werden enkele bloembakken weggehaald op vraag van De Lijn. In de Vollezelestraat, het centrum en de Lenniksestraat staan al enkele jaren op verschillende plaatsen bloembakken opgesteld. “Wij hebben deze geplaatst op vraag van heel wat bewoners om er voor te zorgen dat het doorgaand verkeer iets minder snel door de gemeente raast”, zegt schepen Herman Anthoons(CD&V).

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Gemeente gaat camera aankopen om sluikstorters te betrappen

Editiepajot_gooik_doomst_1_foto_marc_colpaert
Burgemeester Michel Doomst gaat een camera aankomen. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik is van plan om een dure camera van om en bij de 10.000 euro aan te kopen, die zal ingezet worden om sluikstorters op hun grondgebied te klissen. De politie van de zone Pajottenland is ook al van plan om zich zo een camera aan te schaffen die dan kan gebruikt worden in de zes gemeenten van het Pajottenland. Het was burgemeester Michel Doomst(CD&V) die tijdens de jongste gemeenteraad de aankoop van zo een camera bekend maakte

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Laagste belastingen in Gooik

Aaa_geld_twee
Belastingen blijven gelijk.

De belastingen in Gooik worden dit jaar niet verhoogd en blijven zo veruit de laagste uit het Pajottenland. De personenbelasting blijft op hetzelfde peil als vorig jaar namelijk 7,3% en de onroerende voorheffing op 1.250 opcentiemen. “Als wij eens de gemeenten

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Laatste gemeenteraad in nieuwe school Strijland

Editiepajot_gooik_gemeenteraad__kopie_
De voltallige gemeenteraad in het nieuwe schoolgebouw. - Foto © Marc Colpaert
 

Voor de laatste gemeenteraad van 2016 ruilden de gemeenteraadsleden hun vaste stek - de balletzaal - voor de polyvalente zaal in de nieuwe school van Strijland. Na de gemeenteraad kregen alle leden een rondleiding door het nieuwe gebouw. Als afsluiter van het jaar ging de gemeenteraad nu eens niet door in hun vaste stek, de balletzaal maar in het nieuwe schoolgebouw van Strijland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

Editiepajot_galmaarden_moestuin_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Mensen van Velt Gooik aan de slag. Foto © Marc Colpaert
 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen in het Dominicanenessenklooster in Herne. Het project 'café Courgette' mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en Gooik, leefloongerechtigden aangesloten bij het OCMW van Herne, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Belbus Pajottenland verdwijnt

Belbus
Belbus verdwijnt.

Vanaf 9 januari zal de belbus 732-Pajottenland niet langer meer uitrijden in de gemeente Gooik, Galmaarden, Halle, Pepingen, Herne en Bever. Deze belbus kwam onvoldoende tegemoet aan de vervoersnoden van de inwoners. Daarom heeft De Lijn nu beslist om veranderingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
marc colpaert
 

GOOIK - Bruno Van de Voorde beste zorgmanager van 2016

Editiepajot_gooik_kesterberg_3__kopie_
Bruno viel nog eens in de prijzen en daar was hij terecht trots op. - Foto © Marc Colpaert
 

Directeur Bruno Van de Voorde(37) van seniorie Kesterberg(Aldea) in Gooik werd door het onafhankelijk communicatiekantoor in de zorgsector Ablecare uitgeroepen tot zorgmanager van het jaar. De seniorie Kesterberg werd vorig jaar ook al verkozen tot beste zorgwerkgever van 2015. Directeur Bruno Van de Voorde die toen ook al de prijs mocht ontvangen was toen al bijzonder blij

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Leren vlechtjes maken

Editiepajot_gooik_vlechtjes__kopie_
Leren vlechtjes maken. - Foto © Marc Colpaert
 

Bij kindercoach Tamara kwam Kim De Brabanter meer uitleg geven hoe men de mooiste haarvlechtjes kan maken. Enkele mama’s zakten af naar Leerbeek bij kindercoach Tamara, deze keer geen workshop over pesten of omgaan met onbekenden, maar een les over hoe men vlechtjes moet maken. “Tal mensen willen iets speciaals doen met het lange haar van hun dochters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Voorstelling Ambassadeur bier in hoeve Walravens

Editiepajot_gooik_ambassadeur__kopie_
Het nieuwe bier werd voorgesteld. - Foto © Marc Colpaert
 

Op de hoeve Walravens in de Woestijnstraat in Gooik werd onder grote belangstelling het nieuwe Ambassadeur bier voorgesteld. Het is al het zevende jaar op rij dat de ploeg van Koenraad Goddeau het Ambassadeur bier maakt. Speciaal aan dit bier is dat het slechts eenmaal per jaar gebrouwen wordt met kraakvers Tsjechische hop. Begin

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 jan 2017
Marc Colpaert | 04 jan 2017
Marc Colpaert | 04 jan 2017
Marc Colpaert | 04 jan 2017
Marc Colpaert | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 01 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Marc Colpaert | 25 dec 2016

archief