Artikels Archief van Herne

HERNE – Vief klaar voor een spetterend 2017

Vief_nieuwjaar_2017__3_
HERNE – Vief klaar voor een spetterend 2017 - © Deschuyffeleer
 

De eerste maandelijkse bijeenkomst van het jaar van Vief, de sociaal-culturele vereniging van en voor 50-plussers en gepensioneerden van liberale signatuur, stond, hoe kan het ook anders, volledig in het teken van Nieuwjaar. Nu toch al drie jaar op rij was de nieuwjaarsafspraak opnieuw in de feestzaal De Egelantier......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN/HEIKRUIS – Burgemeester bedankt alle hulpverleners bij brand Mater Dei

Dank_aan_hulpverleners
PEPINGEN/HEIKRUIS – Burgemeester bedankt alle hulpverleners bij brand Mater Dei - © Deschuyffeleer
 

Knap staaltje van erkentelijkheid aan het adres van alle hulpverleners bij de brand in Mater Dei dat burgemeester Eddy Timmermans op Radio 2 bracht tijdens zijn interview nopens de omstandigheden van die brand. Ook bedankte hij daarbij uitdrukkelijk de hulpverleners van over de taalgrens. Die worden doorgaans.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Gedichtendag in het teken van de landschapskubus

Naamloos
HERNE – Gedichtendag 2017 in het teken van de landschapskubus - © Deschuyffeleer
 

Op Gedichtendag  2017 op donderdag 26 januari pakt de Cultuurraad in samenwerking met de bibliotheek opnieuw uit met een sfeervolle en fijnzinnige gedichtenavond waaraan iedereen kan deelnemen. Deze keer kadert het thema rond de inspiratie geboden door de landschapskubus en wat we in Herne willen zijn: verbonden, veerkrachtig, respectvol en authentiek. .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN/HEIKRUIS – Begin van brand in Mater Dei

Mater_dei_brand_17-01-17__1_
PEPINGEN/HEIKRUIS - Begin van brand in Mater Dei - © Deschuyffeleer
 

Omstreeks 18u15 is er een begin van brand geweest in de kelderverdieping van een vleugel van het hersteloord- , rust- en verzorgingstehuis Mater Dei in Heikruis. Een verwarmingsketel had er vuur gevat. In het gebouw deed er zich rookontwikkeling voor.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij

1_nieuwjaar_sint-felix_2017__20_
HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij - © Deschuyffeleer
 

Ook deze keer brachten bij de aanvang van het nieuwe jaar burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van de OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris een bezoek aan de residenten van het woon- en zorgcentrum St-Felix.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal

Img_3333
HERNE – Burgemeester en OCMW gingen Nieuwjaar wensen in Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 

Net zoals de voorbije 7 jaar brachten burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van de OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris bij de aanvang van het Nieuwe Jaar een bezoek aan de residenten  van Zonnestraal, het gedecentraliseerd woonproject in het centrum van Herfelingen voor.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Harmonie ’t Muziek blikte terug op ‘Wat een Jaar!’

Img_3296
HERNE – Harmonie ’t Muziek blikte terug op ‘Wat een Jaar!’- © Deschuyffeleer
 

Niettegenstaande het barre winterweer was Herne veeltallig op de been voor het nieuwjaarsconcert van de harmonie ’t Muziek. Met zijn ruim 40 muzikanten trakteerde dirigent Diederik De Roeck de toeschouwers in de Sint Petrus- en Pauluskerk op een hoogstaand muzikaal interactief totaalspektakel met zowel woord als muziek als hoofdgerechten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper

Img_3246
HERNE – Badmintonclub kan voortaan rekenen op shuttlewerper - © Deschuyffeleer
 

Aan de vooravond van haar Nationaal Jeugdtornooi kreeg badmintonclub Herne in de sporthal De Hernekouter de beschikking over een shuttlewerper. Een ruime delegatie van het gemeentebestuur, de sportraad en de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) was uitermate verheugd dit toestel aan de gedreven badmintonclub te mogen overhandigen....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan

Cheque_2250_voor_meegaan___1_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - © Deschuyffeleer
 

Een dikke cheque van 2.250 euro voor de vzw MeeGaan was het eindresultaat van de tweede editie van ‘Ik wandel G’Herne’. Op de overhandiging van de centen in het Dominicanessenklooster waren er dan ook alleen maar vrolijke gezichten te bespeuren......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – De Ware Broeders zetten hun feestjaar luisterrijk in

1
HERNE – De Ware Broeders zetten hun feestjaar luisterrijk in - Tijdens de bijeenkomst mochten de sleutelfiguren Ghislain Alaert, Willy Vandenschrieck, Rudi Deslachmuylder en Jeroen Hofmans een speciale attentie in ontvangst nemen. Een speciale vermelding was postuum ook weggelegd voor Roger Vander Eeeckt - © Deschuyffeleer
 

Dit jaar bestaat de koninklijke fanfare ‘De Ware Broeders’ uit Herfelingen exact 125 jaar en dat wordt gevierd. Om het jubileumjaar alvast feestelijk in te zetten werd er op het dorpsplein geklonken op het Nieuwe Jaar waarop alle inwoners van de gemeente welkom waren. De sfeer, de gezelligheid en de dorpsbeleving waren alleszins verzekerd met eet- en drankstandjes en live ambiance-muziek.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ al aan 2de druk toe

Promocover_maurits
HERNE – Boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ al aan 2de druk toe - © Deschuyffeleer
 

Na de druk bijgewoonde voorstelling in het Koetshuis in het Roosdaalse Strijtem raakte het merkwaardig boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ van de hand van de Hernse ere-burger Maurits van Liedekerke al vlug uitverkocht. Omdat de vraag naar het boek aanhoudt, besloot uitgever De Draak uit Tollembeek inmiddels tot een tweede druk. Die rolt nu van de persen midden januari......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN / HERNE - Bijna 5 miljoen euro voor renovatie Kasteel Ter Rijst

Terrijst_jan_2017__1_
PEPINGEN / HERNE - Bijna 5 miljoen euro voor renovatie Kasteel Ter Rijst - © Deschuyffeleer
 

“Dit jaar zal eindelijk kunnen gestart worden met de renovatie van het kasteel Ter Rijst”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V), die het dossier nauw opvolgde. “De Vlaamse regering heeft eindelijk beslist daartoe de nodige financiële middelen vrij te maken. De kosten van de renovatie worden geraamd op 4.850.000 euro”......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – ‘De Ware Broeders’ opent jubileumjaar met een spetterende nieuwjaarsdrink

Flyer_nieuwjaarsdrink_recto
HERNE – ‘De Ware Broeders’ opent jubileumjaar met een spetterende nieuwjaarsdrink - Affiche
 

In 2017 bestaat de koninklijke fanfare ‘De Ware Broeders’ uit Herfelingen exact 125 jaar en dat mag en zal gevierd worden! Om dat jubileumjaar alvast feestelijk in te zetten wordt er gestart met een Nieuwjaarsdrink op zondag 8 januari om 11.30 uur op het kerkplein in Herfelingen voor alle inwoners van de gemeente......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Het jaaroverzicht in HERNE

Jaaroverzicht_herne
© Deschuyffeleer
 

Het afgelopen jaar was eens te meer rijk aan een ganse reeks markante gebeurtenissen in Het Groene Kwadrant. Ook Herne werd niet gespaard van de watersnood die eind mei begin juni het Pajottenland herhaalde keren teisterde. Jammer genoeg diende de gemeente ook afscheid te nemen van enkele bekende inwoners. Een overzicht in vogelvlucht......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

Editiepajot_galmaarden_moestuin_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Mensen van Velt Gooik aan de slag. Foto © Marc Colpaert
 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen in het Dominicanenessenklooster in Herne. Het project 'café Courgette' mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en Gooik, leefloongerechtigden aangesloten bij het OCMW van Herne, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Belbus Pajottenland verdwijnt

Belbus
Belbus verdwijnt.

Vanaf 9 januari zal de belbus 732-Pajottenland niet langer meer uitrijden in de gemeente Gooik, Galmaarden, Halle, Pepingen, Herne en Bever. Deze belbus kwam onvoldoende tegemoet aan de vervoersnoden van de inwoners. Daarom heeft De Lijn nu beslist om veranderingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
marc colpaert
 

HERNE/ BEVER : Wees de vuurwerkcampagne ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt!’ indachtig

Vuurwerk_2016-2017
© Deschuyffeleer
 

Het nieuwe jaar wordt vaak ingezet met spetterend vuurwerk. Dit is echter niet zonder gevaar. Vuurwerk afsteken laat je dan ook beter over aan professionals. Wil je toch graag zelf ermee aan de slag gaan? Weet dan dat niet alles zomaar toegelaten is en dat vuurwerk afsteken de oorzaak is van onverantwoord veel mensen- en dierenleed. Een overzicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 18 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 17 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief