Artikels Archief van Sint-Genesius-Rode

BEERSEL / REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb_voor_ep
foto Bart Devillé
 

  “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”.
Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE “U zijt wellekome” blijft in de regio een konstante

Editiepajot_bart_devill___koorrode
foto Bart Devillé
 

Davidsfondsafdelingen in gans Vlaanderen verzorgen reeds een vijftiental jaar op tweede kerstdag een samenkomst om oude kerstliederen te zingen. In de regio wordt aan dit initiatief trouw deel genomen door de DF afdelingen van Sint-Genesius-Rode en Groot Beersel. Dit jaar was de parochiekerk van Sint-Genesius-Rode centrum de plaats van afspraak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Pasar SINT-GENESIUS-RODE organiseert wandeling en bezoek aan de Lambik-O-Droom in LOT

Editiepajot_rode_beersel
Ingezonden foto
 

Op zaterdag 28 januari organiseert Pasar Sint-Genesius-Rode om 14u een kleine familiewandeling van +/-  4 km in Lot. Samenkomst op de parking van de Lambik-O-Droom (Brouwerij 3 Fonteinen) in de Molenstraat 47 in Lot. Om 15u is er een bezoek gepland aan de Lambik-O-droom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - 7.000 euro voor ‘Groe(n)ten uit Rode!’ in de Boesdaaltuin

Vlaamse_regering
EP

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen. Hieronde de Boesdaaltuin in Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 dec 2016
Felix Merckx
EP
 

SINT-GENESIUS-RODE Pasar Sint-Genesius-Rode organiseert familiewandeling

Editiepajot_bart_devill___wandelen
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 28 januari 2017 om 14u verzamelt Pasar Sint-Genesius-Rode op de parking van de  Lambik-O-droom Molenstraat 47 in 1651 Lot, voor een familiale en rustige wandeling.
Na afloop(15 uur) wordt een bezoek gebracht aan de Lambik-O-droom. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Papertree heeft mooist versierde chalet op de kerstmarkt van SINT-GENESIUS-RODE

Papetree
Ingezonden foto
 

Het voorbije weekend was het koppen lopen op de kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode. Niet minder dan 42 chalets, uitgebaat door verenigingen en zelfstandigen, stonden opgesteld op het Dorpsplein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

In Sint-Genesius-Rode kan je lekker eten en de verenigingen steunen

Editiepajot_bart_devill___kerstdiner
EP
 

 Dit jaar vindt op 17 en 18 december voor de 27ste keer het Kerstdiner plaats in Ons Parochiehuis. Wie er ooit bij was kent de formule: lekkere schotels en dranken in een gezellige omgeving aan een betaalbare prijs. Vorig jaar kon wegens omstandigheden het kerstdiner niet plaats vinden. Dit jaar werd met een verruimde ploeg het kerstdiner terug mogelijk gemaakt. Met een frisse kijk en de positieve elementen van vorige jaren werd geprobeerd ook een nieuw publiek aan te spreken. Zo bleef niet alleen de keuze van lekkere schotels aan betaalbare prijzen behouden, maar werden ook speciale lokale bieren op de kaart gezet die passen bij de verschillende schotels.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Party to Style bestaat 5 jaar

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Sonia en haar familie
 

Party To Style bestaat ondertussen 5 jaar en opende 3 jaar geleden haar deuren in de Fonteinstraat nr 23. Eigenares, Deryck Sonia wou dit niet zomaar laten voorbij gaan en vond dit een mooie gelegenheid om op te toasten. Zaterdagavond kwam er heel wat volk over de vloer. Genietend van een drankje en een hapje, een gezellige sfeer opsnuiven, het ideale kerstcadeautje op de kop tikken en een onweerstaanbaar kledingstuk vinden… het werd een geslaagde avond!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

LEEUW / RODE - Stem deze streekgenoten naar de overwinning!

Wedstrijdkopie
ingezonden foto
 

 Een jaar geleden stichtten Hannes en Thomas Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw de startup Happs. Even later vervoegde Gilles Goessens uit Sint-Genesius-Rode hun rangen. Happs maakt een app voor kinderen met dyslexie en leesproblemen, Karaton. Het is een humoristisch en educatief avonturenspel dat kinderen laat werken aan hun leerstoornis, zonder dat het aanvoelt als leren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BEERSEL/REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb
foto Bart Devillé
 

 “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”. Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Volkin’Ro organiseert nieuwe editie

Editiepajot_bart_devill___volkinro
foto Bart Devillé
 

 Na een verdiend sabbatjaar is de Volkin’Ro-ploeg klaar om opnieuw de draad op te pikken en er een spetterende editie van te maken in 2017. Het feit dat velen het voorbije jaar teleurgesteld waren dat Volkin’Ro het even liet afweten laat het beste verhopen voor de toekomst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE De Sint bezocht ook het OLV in Sint-Genesius-Rode

Editiepajot_bart_devill___bezoeksint_olv
foto Bart Devillé
 

 Vandaag verwelkomde men ook de Sint in het Onze Lieve Vrouwinstituut te Sint-Genesius-Rode, meer bepaald in de  kleuterschool op de rode loper. De kleuters en de peuters van de kribbe stonden klaar met zelfgemaakte vlagjes en de kleuters hadden allemaal een leuke kroon op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Barbecueën voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___bbq
foto Bart Devillé
 

 Op 10 december 2016 wordt in GC De Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode een heuse winterbarbecue gehouden. De opbrengst gaat integraal naar de minder bedeelde kindjes van juf Julie Houtman (vriendin van acteur-muzikant Mathias Vergels) die dit jaar door geldnood niet mee op zeeklassen kunnen. Ten voordele van dit goede doel wordt de Boesdaalhoeve omgetoverd in een gezellig winterdécor met guirlandes, vuurkorven én een akoestisch optreden van Antwerpse muzikant en rockgod Axl Peleman.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De Poel organiseert kerstmarkt in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden affiche
 

De gasten en het personeel van vzw De Poel Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode heten jullie van harte welkom op hun super gezellige, sfeervolle kerstmarkt. Zij nodigen jullie uit op 9 december vanaf 17u tot 22 u in zaal Sint Lutgardis in de Arthur Quintusstraat te Zuun voor een gezellige babbel, een hapje en drankje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - Peter en Hans geven je 237 redenen voor seks

Editiepajot_rode
Ingezonden affiche

Hoeveel redenen heeft u nodig om de koffer in te duiken, van bil te gaan of van jetje te geven? Eén? Twee? Vijf of negendertig? Peter van Asbroeck en Hans van Cauwenberghe geven u er 237 in de Vlaamse versie van de Nederlandse theaterhit '237 redenen voor seks' nu Zaterdag 3 december om 20 u in GC de Boesdaalhoeve in Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Kinderen van BEERSEL en SINT-GENESIUS-RODE, vergeet je afspraak met de Sint niet!

Editiepajot_beersel_rode
Ingezonden flyer

Op zaterdag 3 december komt de Sint naar Alsemberg. De kinderen verzamelen op het Winderickxplein om 15u en gaan in stoet naar het Lambiekcentrum, waar de Sint zijn troon in een ton staat. De Sint deelt er geschenkjes uit en er kunnen ook foto’s gemaakt worden. Nadien doet hij nog een ronde op het Winderickxplein bij de handelaars. Dit evenement is een initiatief van AHa, de Alsembergse Handelaars.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE Eerste quiz van WSC Rode Sportief werd grandioos succes

Editiepajot_bart_devill___quizrode
foto Bart Devillé
 

 Begin november vond de eerste Algemene Kennis Quiz van WSC Rode Sportief plaats in Cultureel Centrum Wauterbos. En dit werd onmiddellijk een grandioos succes met niet minder dan 42 ploegen en 168 deelnemers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE – ‘Raphaella Deuringer’ finaliste Miss België 2017

Raphaella_-_mama_-_glenn
Foto Emile Devogeleer
 

Op 14 januari 2017 wordt in Plopsaland De Panne de Miss België 2017 gekozen, een van de deelnemers die mee strijdt voor het kroontje is Raphaella Deuringier geboren op 15 maart 1999 in Sint-Genesius-Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-GENESIUS-RODE Het Kinderuur is aan een hele reeks optredens toe

Editiepajot_bart_devill___het_kinderuur
foto Bart Devillé
 

 Naar 6 december en het feest van Sinterklaas toe komt “Het Kinderuur” uit Sint-Genesius-Rode telkens boven water en op de planken om kindertoneel te brengen, niet alleen in Sint-Genesius-Rode, maar ook elders in Vlaanderen. Jaar na jaar komen er optredens bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief