Artikels Archief van Ninove

NINOVE - Afscheid van prins Fai

2017-28-01_afscheid_fai__affiche
 

Dit jaar zal het afscheid van prins Fai op een totaal nieuwe manier gebeuren, terwijl dit tot vorig jaar steeds plaats vond in een zaal is er nu gekozen om een tocht langs verschillende cafés op te zetten en zo ook nog meer de deelgemeenten van Ninove te betrekken bij het carnavalsgebeuren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Heilige Harten Secundair pimpt buddybus - Nieuwe buddy’s krijgen diploma

2017-10-01_buddy_s
 

Op Heilige Harten Secundair helpen buddy’s om conflicten te ontmijnen. De school zet met deze buddy’s in op peer mediation of leerlingbemiddeling, een methode waarbij jongeren na een grondige opleiding als bemiddelaar tussenbeide komen bij conflicten tussen leeftijdsgenoten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Sasha De Vits, Redbull MotoGP Rookie is Nederlands Moto3 kampioen 2016

Editiepajot_ninove
Foto van kampioenstitel © Thom van den Akker (Sasha staat 2de van links)
 

Sasha reed het Moto3 NEC kampioenschap met een standaard Honda 250R, getuned door D’Holda uit Moerzeke en kreeg deze zondag in Nederland de Nederlands kampioenstitel in het Moto3 standaard klasse. Sasha De Vits is enkele jaren geleden begonnen met motorraces op pocket bikes en zit voor de komende seizoenen op een echte fabrieksmoto met sponsoring van hoofdzakelijk KTM, Red Bull, SEFAB & JN Events in Gellingen en Argos Solutions uit Edingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto's
 

Vtbkultuur NINOVE organiseert daguitstap naar de Graanstokerij Rubbens in Wichelen

De561e2_w596_rubbens
 

Op 29 januari 2017 maakt Vtbkultuur Ninove een daguitstap naar de Graanstokerij Rubbens in Wichelen. Na een rondleiding in de brouwerij en een maaltijd starten ze met een bezoek aan de heirmanklok waarna ze 10 verschillende producten van de stokerij kunnen degusteren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - 1.000 km Kom Op Tegen Kanker op 28 mei in Ninove: helpt jouw vereniging mee?

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1.000 km-weekend. Dan gespen honderden fietsers hun fietshelm vast, klikken ze hun schoenen in hun pedalen, en fietsen ze ten voordele van de strijd tegen kanker. Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang!

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Vtbkultuur NINOVE op uitstap naar Totem Cirque du Soleil in Brussel Expo

Cirqe_du_soleil

TOTEM volgt de fascinerende reis van de mens vanaf zijn oorspronkelijke verschijningsvorm als amfibie tot zijn ultieme wens om te kunnen vliegen. De personages ontwikkelen zich op een podium dat lijkt op een gigantische schildpad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Stad trakteert op nieuwjaarsreceptie

2017-08-01_stad_trakteertnieuwjaarsreceptie___1_a
 

Voor de zevende keer op rij nodigden het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad de Ninovieters uit op een gezellig drankje en hapje om het nieuwe jaar te vieren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE – Jaarlijkse kerstboomverbranding op het Dr. Herijckxplein

2017-01-09_kerstboomverbranding__4b_
 

De Handelswijk Rechteroever organiseerde zaterdag, 7 januari, de jaarlijkse kerstboomverbranding op het Dr. Hemerijckxplein in Ninove. De bomen werden aangestoken door Prins Fai en het stadsbestuur, ook werden de winnaars bekendgemaakt van de eindejaarstombola en was er een snoepjesworp voor de kleinsten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Nieuwe drive voor Postzegelkring NINOVE

Logo_postzegelkring_ninove

Postzegelkring Ninove bestaat reeds sinds 1965 en brengt zowel verzamelaars van postzegels, poststukken en prentkaarten samen en ook bewaarders van het papieren erfgoed in de ruime zin van het woord. Maandelijks vergadert de kring rond een vooraf bepaald thema.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Autoluw stadscentrum: presentatie studieopdracht

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De stad maakt werk van een autoluw centrum op het Oudstrijdersplein, in de Beverstraat (tussen het kruispunt Centrumlaan – Oudstrijdersplein en de Biezenstraat) en in de Burchtstraat (tussen de Onderwijslaan de Centrumlaan).

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Gebinte van een naam eert de poëzie van Rudolf Van de Perre op vrijdag 13 januari. Slot van project rond kunstenaarsfamilie Van de Perre

Gerolfharold-foto_lieventermont
ingezonden foto © Lieven Termont
 

Tot 15 januari loopt in het oud stadhuis de tentoonstelling ‘Van het oude naar het nieuwe’ met werk van Harold Van de Perre. Aan de vooravond van het slotweekend  sluiten we het project ‘De kunstenaarsfamilie Van de Perre: één dichter en twee schilders’ af met een avond rond de poëzie van Rudolf Van de Perre.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Davidsfonds Denderwindeke start het jaar metToast Literair 2017

Image1

Ze starten traditioneel met een glaasje als toast op het nieuwe jaar, gevolgd door een uitgebreid ontbijt. Daarna is er dan een lezing door prof. Marcel De Cleene, botanicus en schrijver van vier boeken over giftige planten (Elsevier, Tirion, Thieme en Academia Press) : "Risicoplanten voor mens en dier".

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

NINOVE - Leerlingenraad van Heilige Harten Secundair zet zich in voor YOCEVIM tijdens de Warmste Nacht

2016-23-12_yocevim__warmste_nacht
 

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove komt  opnieuw op voor het goede doel in het kader van Music For Life. Dit keer zetten ze zich in voor YOCEVIM, wat staat voor Youth, Orphan, Care, Education, Vlaanderen In Malawi.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 dec 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 

NINOVE - Natuursector haalt 2.500EUR op voor de sociale sector

2016-20-12_music_for_life_natuurpunt__3_a
 

Sinds zondag is Music for Life terug bezig en ook met Natuurpunt en JNM Ninove hebben we deelgenomen aan deze actie van Studio Brussel. De slogan van de VRT liefdadigheidsactie is ‘Iedereen zorgt voor iedereen’ en dus hebben we ons met de natuursector ingezet voor de sociale sector.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE “Warmste Nacht” Heilige Harten Secundair

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair in Ninove komt opnieuw op voor het goede doel in het kader van Music For Life. Dit keer zetten ze zich in voor YOCEVIM, wat staat voor Youth, Orphan, Care, Education, Vlaanderen In Malawi. De leerlingen willen zo ondersteuning bieden aan deze ontwikkelingsorganisatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Kerstsfeer in de Ninoofse binnenstad

2016-18-12_kerstsfeer_in_de_ninoofse_binnenstad__1_
 

Er hangt volop Kerstsfeer in de Ninoofse binnenstad, sfeervolle verlichting, tientallen kerstbomen, Winter Village, kleine winterkermis, de Kerstman en talrijke eet- en drankstandjes, volop genieten is de boodschap tussen het winkelen door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Vergeten tragedie herdacht: de Weggevoerden van NINOVE

Image001
 

De refter van de Stedelijke Basisschool Denderwindeke zat zondag afgeladen vol voor een lezing over de zogenaamde ‘Weggevoerden’ uit de Eerste Wereldoorlog. “Geschiedenis werkt altijd,” vertelt ondervoorzitter van de lokale Davidsfondsafdeling Bert Mertens, “zeker als er een sterke lokale binding is zoals in dit geval.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - Cc De Plomblom brengt Othello door Toneelgroep Maastricht op 15 december

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

In 2015 bracht Toneelgroep Maastricht Othello, een voorstelling die hoge ogen gooide bij pers en publiek. Artistiek leider Servé Hermans regisseerde een indrukwekkende Vlaams-Nederlandse cast in een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk over liefde, jaloezie en de angst voor de buitenstaander.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2016
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE - Kerst concert Willy Sommers met jong Ninoofs talent Alexia

Ninove_willy_somers
Ninoofs talent Alexia met Willy Sommers ingezonden
 

Tijdens het Kerstconcert in CC De Plomblom op zondag 18 december maakt Willy Sommers ook plaats voor een nieuw, opkomend jong talent van eigen bodem, Alexia. Alexia is amper 17 en doet nu haar laatste jaar Economie-Talen aan het Atheneum te Ninove.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Laatste Nieuws

Jacky Delcour | 15 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 09 jan 2017
Jacky Delcour | 07 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Jacky Delcour | 18 dec 2016

archief