Artikels Archief van Halle

HALLE - Aanleg nieuwe parking Nederhem en Spoorwegstraat start deze maand

Plan_alternatieveparking
EP
 

 De stad Halle start nog deze maand met de aanleg van de definitieve, degelijke parking op Nederhem, die als volwaardige voorstads- en pendelparking zal dienen. De huidige parking is tijdelijk en bevat veel putten en oneffenheden. Samen met deze werken wordt ook de Spoorwegstraat aangelegd, die de te vernieuwen Nederhembrug met de wijk Nederhem zal verbinden. In totaal komen er door de aanleg van deze parking en omliggende straten in totaal ruim 100 extra parkeerplaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Felix Merckx
ep
 

HALLE – 7 de Hals Dweilfestival voor dweilorkesten

Dweilorkesten
Foto Emile Devogeleer
 

  Het is nog even wachten op het 7de Hals Dweilfestival, zaterdag 2 september 2017, maar nu al is de organisatie druk bezig met het zoeken naar kandidaten dweilorkesten, niet alleen uit België maar ook uit Frankrijk, Nederland, Duitsland.........om te strijden voor de titel van “Vrij Internationaal Kampioen” of voor de beste in de “ Ambianceklasse”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – NEOS Halle brengt zijn jaarprogramma naar buiten.

Neos
Foto Emile Devogeleer
 

 Bij de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Hotel Alsput, bracht het bestuur van NEOS Halle de leden op de hoogte van het programma voor 2017. NEOS Halle of Netwerk voor ondernemende senioren, heeft als doel om 55 plussers actief bezig te houden en te vermijden dat ze niet verdwijnen in de sociale vergeetput.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / HALLE - Jaarlijks eetfestijn van de Oosterse Krijgskunst School

Editiepajot_beersel
Ingezonden flyer
 

De Oosterse Krijgskunst School Dworp / Halle ‘Judo, Karate Ju-Jutsu’ nodigt jullie graag uit op hun jaarlijks eetfestijn, dat plaats heeft in zaal Moriaan, Witteweg 20 in Alsemberg. Zij bedienen op vrijdag 27 januari vanaf 18u, zaterdag 28 januari vanaf 17u30 en zondag 29 januari van 11u30 tot 16u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE - Fietstocht bracht 10.000 euro op voor ADO Icarus

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

 Zondag 18 december 2016, een grauwe, kille en mistige ochtend… In de Wielewaallaan in Halle was het weer van ondergeschikt belang. 90 moedige mensen met een warm hart waren bereid om de koude te trotseren en een fietstocht te maken van Halle naar Boom ten voordele van ADO Icarus vzw. Deze tocht bracht uiteindelijk 10.000 euro op 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - IRIS wordt 50 jaar en zoekt figuranten voor komende paastentoonstelling

Irius
Ingezonden foto
 

 Voor de komende paastentoonstelling "Sint-Veroonsmars 50 +++" zoekt fotoclub Irisj 50-jarige  figuranten van de Sint-Veroonsmars. Het gouden jubileum van IRIS willen ze namelijk uitspelen in deze expo. Ze gaan dit doen door portretten te maken van de figuranten van 50 jaar - of degenen met 50 of meer (50 +++) deelnames.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
 

HALLE - Muziek van rond de Middellandse zee

Winterconcert
EP

 Op zaterdag 4 februari bent u van harte uitgenodigd op het Winterconcert van de Koninklijke Harmonie st. Cecilia. De eigenaardige zomerse affiche verklapt echter het thema: muziek rond de Middellandse Zee. De dirigent selecteerde boeiende muziek uit landen rond dat gebied. Er staat o.a. muziek uit de Balkan, uit Griekenland en Spanje op het programma. De warme sfeer is gegarandeerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

Judo LEMBEEK-HALLE ging uit de bol op Halle Schaatst

Lembeek_budo_
De schaatsers van Judo Lembeek-Halle
 

Naar goede jaarlijkse gewoonte trakteert Judo Lembeek-Halle ook dit jaar zijn judoka's op een gezellige schaatsavond op de ijspiste in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

HALLE – 10 Jaar Lokaal Dienstencentrum De Lemoon in Lembeek

Lemoon_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het lokaal dienstencentrum De Lemoon vierde hun jubileum van 10 jarig bestaan. De Lemoon werd in januari 2007 opgestart in de De Lannoystraat in Lembeek, en telt nu 10 jaar later 215 gebruikers, elke dag van 10.00 tot 16.30 uur kunnen mensen, ongeacht hun leeftijd van Groot Halle en zelf van verder er terecht voor een gezellige babbel, animatie, spel, bloemschikken, koken, uitstappen, petanque en goede raad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Roland Lauwers geëerd met nieuwe wisselbeker.

Panorama1_wisselbeker
De nieuwe beker. (Foto's Emile Devogeleer-
 

  Tijdens de showwedstrijd “ Halle op losse schroeven” afgelopen zaterdag werd met een gepaste ceremonie de nieuwe wisselbeker voorgesteld aan de Halse carnavalisten. Opnieuw een knap en mooi kunstwerk in brons, ontworpen en gemaakt door kunstkenner/beeldhouwer Luc  Van Ruysevelt uit Sint Pieters Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – 18.441 schaatsers op Halle schaatst 2016-2017.

Piste_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Halle schaatst 2016 – 2017 mocht dit jaar afsluiten op 18.441 bezoekers op de overdekte schaatsbaan. Wat minder dan de vorige editie, maar toen viel kerstdag en nieuwjaar niet op een zondag en kwamen vele mensen schaatsen op tweede kerstdag en nieuwjaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Breedhout bruist!

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Het nieuwe bestuur van Breedhout bruist
 

Zondagnamiddag werden alle inwoners van Breedhout uitgenodigd op de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Meteen werd duidelijk dat er wat te gebeuren staat in Breedhout. Het dorpscomité gaf recentelijk aan, om te willen stoppen, maar enkele inwoners van Breedhout staken de koppen bij elkaar en ‘Breedhout bruist’ werd geboren. Een volledige nieuwe ploeg staat klaar om diverse activiteiten te organiseren in Breedhout.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Orkest met internationale uitstraling heeft wortels in HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

In december 2016 nam het Hildebrandt Consort, een barokensemble dat 10 jaar geleden al werd gesticht door Wouter Dekoninck, de officiële rechtspersoon aan van een vereniging zonder winstoogmerk. Hildebrandt Consort vertaalt op een verfrissende manier de klankwereld van het orgel naar dat van een orkest en omgekeerd en creëert zo nieuwe literatuur voor de musici én het publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE – De Gebeure en de Leste Kannekes winnaars van “ Losse Schroeven 2017

Dsc_8725
Foto Emile Devogeleer
 

  Met de editie van losse schroeven 2017 is in Halle de start gegeven van de feest activiteiten rond Carnaval Halle.In een bomvolle CC ‘t Vondel streden de Halse carnavalsverenigingen en ordes voor de wisselbeker Edmond Demesmaecker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

FP HALLE-GOOIK opent terugronde met ruime 11-2 cijfers

Gooik_1
Foto Emile Devogeleer
 

 FP Halle-Gooik begon de terugronde met de komst van Roselies dat in degradatienood zat. Roselies had zich versterkt en Halle-Gooik was gewaarschuwd. Maar de thuisploeg liet de bezoekers nooit dromen van een stunt. Zij wonnen uiteindelijk met zware 11 – 2 cijfers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

HALLE - Beestenmarkt krijgt nieuw kleedje

Beestenmarkt
Foto Felix Merckx
 

In de tweede helft van januari starten de weg- en rioleringswerken op de Beestenmarkt. Het plein wordt verfraaid tot een aangenaam winkel- en wandelplein, met kort parkeren voor voertuigen en volledig in dezelfde stijl als de vernieuwde Basiliekstraat en Maandagmarkt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Geen afzonerlijke kerstboomophaling

Kerstboom-l
EP

 Net zoals de vorige jaren wordt er geen afzonderlijke kerstboominzameling georganiseerd in Halle. De inwoners kunnen hun kerstboom gratis aanbieden bij de GFT-inzameling. De eerste GFT-inzameling in Halle gaat door op woensdag 18 januari 2016.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE op losse schroeven 2017.

Panoramahalle_op_losse_schroeven__large_
Foto Emile Devogeleer

  De Halse carnavalisten maken zich klaar voor de eerste grote carnavals samenkomst van dit nieuwe jaar 2017. Zaterdag 14 januari wordt er in het CC ‘t Vondel gestreden voor de wisselbeker Edmond Demesmaeker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - De KBVB beslist algemene afgelastingen voor weekend 13 - 15 januari

Brian_blauw__large_
Foto Emile Devogeleer

 De Koninklijke Belgische voetbalbond – Liga Brabant heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van Vlaams Brabant. Om de jeugd toch te laten voetballen organiseert Futsal Future zaterdag een futsaltornooi

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 17 jan 2017
Elsie De Greef | 15 jan 2017
Felix Merckx | 14 jan 2017
Felix Merckx | 14 jan 2017
Emile Devogeleer | 13 jan 2017

archief