Artikels Archief van Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - Regelmatig onderhoud op Broekweg

Broekweg_1
Ingezonden foto's

 Voortaan zal elke maandag van 10 tot 15u de lokale omleidingsweg (Broekweg), voor onderhoud, worden afgesloten voor de gewone voertuigen.  Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken : “Vandaag werd de Broekweg (= Beemd Ruisbroek) zo goed mogelijk hersteld door de volledige ploeg gemeentearbeiders. Sinds 15u is de lokale omleidingsweg opnieuw open voor alle voertuigen. Dat deze landelijke weg het hard te verduren zou krijgen hadden we reeds voorzien. Het zeer intensieve gebruik in combinatie met herhaaldelijke vorst en dooi versnelt het aftakelingsproces.Om die reden plannen we vaste tijdstippen in, om op een degelijke en veilige manier de Broekweg onder handen te kunnen nemen.“

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Frlix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 

RUISBROEK - Omleidingsweg langsheen Broekstraat ganse dag afgesloten voor auto's

Werken
EP

 Morgen, maandag 16 januari 2017, zal de lokale omleiding langsheen de Broekstraat (=Beemd Ruisbroek) tijdelijk afgesloten zijn van 10u tot 15u en dit voor alle verkeer, behalve bussen en werfverkeer.De gemeentelijke diensten zullen er tijdelijke herstellingswerken uitvoeren.In afwachting wordt de Broekstraat verboden voor personenwagens en zullen enkel de bussen nog gebruik mogen maken van deze omleiding.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2017
Felix Merckx
ep
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Cazy en VG Events gaan voor meer leven in Vlezenbeek.

Casy
Foto Emile Devogeleer
 

  Davy De Clercq en Katrijn Raemdonck van feestzaal Cazy, en Gino en Yolande van VG Events willen in 2017 wat meer leven brengen in Vlezenbeek. Samen bedachten ze de formule om een etentje te koppelen aan een optreden van enkele namen uit de Vlaamse showbizz.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - De KBVB beslist algemene afgelastingen voor weekend 13 - 15 januari

Brian_blauw__large_
Foto Emile Devogeleer

 De Koninklijke Belgische voetbalbond – Liga Brabant heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van Vlaams Brabant. Om de jeugd toch te laten voetballen organiseert Futsal Future zaterdag een futsaltornooi

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW Wat is het fijn

Bart_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 Bart Anneessens Cops (organisator van diverse muziekevents) in de regio van Sint-Pieters-Leeuw en Zangeres Trisha brengen samen de singel "Wat is het fijn" uit. Met deze singel  hopen zij tijdens het carnavalseizoen te scoren. Voor Bart is het zijn tweede singel na "Vive vive la vie" een duet dat hij in 2016 uitbracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Garage Eurostar 2000 van familie Detruyer uitgeroepen tot beste dealer van België.

Mercedes_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Gisterenavond werd in het Nederlandse Den Haag de trofeeën voor beste dealers van het automerk Mercedes-Benz  uitgereikt. Voor België ging de trofee voor beste dealer naar Hallenaar Eddy Detruyer  en zoon Glenn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

SINT-PIETERS-LEEUW geeft het startschot voor taalateliers tijdens de buitenschoolse kinderopvang

Sint-pieters-leeuw
EP

 Woensdag 11 januari ging er in de Leeuwse scholen taalateliers Nederlands van start. Het project werd opgezet om anderstalige kinderen of kinderen uit een maatschappelijk kwetsbare situatie kennis te laten maken met het Nederlands buiten de schooluren. Ook voor Nederlandstalige kinderen worden het leuke, speelse en leerrijke namiddagen. Vzw Panta Rhei, die de Nederlandse taalkampjes tijdens de krokus- en herfstvakantie begeleiden, verzorgen ook nu de taalateliers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Enerj’ane brengt derde CD album uit

Energy
Ingezonden foto
 

 ‘Bang Bang -  Back to my roots’ is de titel van de derde cd van de country –en rockzangeres Enerj’ane uit Sint-Pieters Leeuw. Voor deze nieuwe schijf ging de zangeres terug in de tijd en selecteerde haar favoriete songs die ooit internationaal scoorden in de 60’s en 70’s en die zij op haar eigengereide manier terug leven in blaast.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Integratie gemeente en OCMW

Sint-pieters-leeuw
EP

 In het najaar van 2015 sloten gemeente en OCMW een beheersovereenkomst af met het oog op de integratie van beide besturen. Door het voornemen van de Vlaamse regering om een wettelijke regeling uit te werken voor een eengemaakt lokaal bestuur, en de nood te voorzien in de invulling van de functie van OCMW-secretaris, kwam alles in een stroomversnelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

Meisjes U13 ZUUN in kwartfinale Beker van Brabant

Zuun
Op de foto: trainster Phebe Voets, Febe Roossens, Lotte Stiens, Iona Stiens, Erika Agneessens, Ella De Mulder, Nel De Beul en Saar Van Onsem.
 

 De U13 meisjes van VC Zuun hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van Brabant ( Vlaams-Brabantse jeugdbeker).  Na eerder Lennik te hebben uitgeschakeld namen ze nu de maat van GOVOK-GOOIK. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-KEEUW - Fifty One Coloma maakt zijn kas leeg

Foto_51_2017
Ingezonden foto
 

Fifty One Coloma Sint-Pieters-Leeuw deelde in het kader van de “Diensten aan de gemeenschap”  de netto-opbrengsten van haar jaarlijkse activiteiten – champagneverkoop, kaas- en breughelbuffet en standen op Leeuw Rinkt,  jaar- en Kerstmarkt SPL – uit aan drie verenigingen: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Lien Arijs ontwerpt deurklink om niet(s) meer te vergeten

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Lien Arijs uit Vlezenbeek is studente industrieel product ontwerpen aan Howest te Kortrijk. Zij heeft "de hand’L" ontworpen, een deurklink bedoeld voor openbare toiletten die aan de binnenkant gebruikt kan worden als haak of kapstok.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW Het nieuwe jaar wordt druk voor On/Off Stage

Editiepajot_bart_devill___onoffstage
ingezonden foto
 

 Het artistieke project ON/OFF Stage ontstond vanuit zangvereniging Redoris in Vlezenbeek met intergemeentelijke samenwerking tussen CC Coloma, jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw, CC ’t Vondel en jeugddienst Halle en heeft al een korte geschiedenis achter zich. 2017 belooft alvast een druk jaar te worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Gerbera-prijs voor Jeanine Bosmans

Gerbera_1
Ingezonden foto's
 

 Naar jaarlijkse gewoonte reikte Vrouw & Maatschappij tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Sint-Pieters-Leeuw, haar  “Gerbera”- prijs uit. Ze kozen ervoor om de Gerbera-prijs 2016 uit te reiken aan Jeannine Bosmans voor haar jarenlange inzet voor het verenigingsleven in Sint-Pieters-Leeuw en in het bijzonder in de wijk Zuun.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

OKRA VLEZENBEEK zingt voor goed doel

Okra
Ingezonden foto
 

 Als leden van OKRA Vlezenbeek, wensen wij jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar 2017 Voor het derde opeenvolgende jaar geven zij het beste van zichzelf voor een goed doel, namelijk het kinderkankerfonds

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Jean en Oliva uit SINT-PIETERS-LEEUW vierden hun diamanten huwelijk

Leeuw_diamant_vandenplas__g_
Jean Vandenplas en Oliva Duyver vierden diamant. Foto © Marc Sluys
 

Jean Vandenplas (84) en Oliva Duyver (84) uit de Zuundallaan 1B in Sint-Pieters-Leeuw vierden hun diamanten huwelijk.  Het gezin groeide met dochter Michèle en zoon Yves, de kleinkinderen Gilles en Olivier en achterkleinkind Ayden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL / REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb_voor_ep
foto Bart Devillé
 

  “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”.
Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW - Basisschool Spring in ’t Veld bracht bezoek aan kringloopwinkel

Editiepajot_pepingen_spl
Ingezonden foto
 

De kinderen van de derde graad en het vierde leerjaar van basisschool Spring in ’t Veld Bellingen brachten een bezoek aan de kringloopwinkel van Sint-Pieters-Leeuw. De kinderen maakten kennis met de missie en de visie van de kringwinkel. Tijdens het bezoek leerden de kinderen ervaringsgericht omgaan met een beperkt budget.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW neemt verkeersborden weg

Verkeersborden
Ingezonden foto
 

 Op 1 januari 2017 werd 70 km/u de officiële norm buiten de bebouwde kom in Vlaanderen. Op die manier wil minister Weyts de wegen beter leesbaar en dus veiliger maken. Zo wordt een einde gemaakt aan de absurde situatie waarin 90km/u de officiële norm was op de Vlaamse wegen, maar er in de realiteit op 6000 van de 8000 kilometer gewestweg een uitzonderingsregime van 70 km/u van kracht was. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 13 jan 2017
Felix Merckx | 08 jan 2017
Felix Merckx | 05 jan 2017

archief