AFFLIGEM - Fascinerende, onthutsende roman: ‘Vals glazuur’ van Henri Van Nieuwenborgh

C21

AFFLIGEM - Fascinerende, onthutsende roman: ‘Vals glazuur’ van Henri Van Nieuwenborgh

Editiepajot_jacky_delcour_2014-11-22_signeersessie-vals_glazuur
foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_jacky_delcour_2014-11-22_signeersessie-vals_glazuur
foto Jacky Delcour
 
Editiepajot_jacky_delcour_2014-11-22_signeersessie-vals_glazuur
foto Jacky Delcour
 

De tweede uitgave na de succesvolle roman De Bankier van Henri Van Nieuwenborgh uit Affligem Vals Glazuur een fascinerend boek.

Vals glazuur, de inhoud - De broers William en Edmond Claeys leiden een succesvol baggerbedrijf met grote internationale contracten. De Claeys-familie is een hechte en een gegoede familie, met een prominente plaats in de gemeente waar beide broers met hun gezin wonen. William is weduwnaar en heeft een dochter en zoon: Marie, een jonge tiener en Tom, een voorbeeldig student burgerlijk ingenieur en voorbestemd om in de zaak te stappen. Marie is het zorgenkindje, ze is de dood van haar moeder nooit te boven gekomen en kampt met psychische problemen. Of zou er meer achter haar onverklaarbare voorgevoelens schuilen? Marie kan het goed vinden met haar oudere nicht Margot, naar wie ze opkijkt. Margot heeft twee broers, een tweeling: Kurt en David. Het gezinsgeluk in dit deel van de familie begint te tanen door de labiele toestand van Kurt en de roekeloze aard van David. Bovendien zorgt een femme fatale in het leven van Edmond voor de nodige deiningen. Dit vrouwelijk schoon slaagt erin zijn blik te vertroebelen, met gevolgen die ze zelf niet had kunnen voorzien. Voeg hier nog aantijgingen van corruptie, chantage en onverwachte spelingen van het lot aan toe, en de smetteloze  façade van deze roemrijke familie begint langzaam maar zeker af te brokkelen.

Zojuist verschenen

Prijs € 19,90

 

Henri Van Nieuwenborgh, geboren in Aalst in 1951 en sinds 1978 woonachtig in Affligem. Studeerde af aan de Hogeschool en stapte in de bankwereld in 1974 na het vervullen van de toen obligate dienstplicht. Heel zijn professionele carrière bleef hij actief in de financiële wereld, eerst als account manager  en nadien als directeur bij Credit Lyonnais België, Bank Nagelmackers en Delta Lloyd.


Na zijn pre-pensionering, zo'n vier jaar geleden, werd hij schrijver, een droom die hij al lang koesterde maar waarvoor de tijd hem ontbrak. In 2012 debuteerde hij met De Bankier, een thriller met liefdesavontuur. Na een rijpingsproces van bijna twee jaar verschijnt nu Vals glazuur, de zinderende opvolger van dit succesdebuut.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief