LIEDEKERKE - Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland” opnieuw voor 3 jaar verlengd

C21

LIEDEKERKE - Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland” opnieuw voor 3 jaar verlengd

Editiepajot_ingezonden_2015-04-28_regionaal_woonbeleid
 

De gemeenten Affligem, Liedekerke, Roosdaal en Ternat en hun respectievelijke OCMW’s blijven de komende jaren samenwerken op vlak van woonbeleid. Onlangs gaf de minister van Wonen, Liesbeth Homans, groen licht voor een nieuwe projectduur van drie jaar die zal starten op 1 mei 2015. Naast deze Vlaamse subsidie wordt het project mee gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en de deelnemende gemeenten.

Team “Interlokale Vereniging Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland”

 

De opdracht van de interlokale vereniging is tweeledig.

Enerzijds biedt de interlokale vereniging beleidsondersteuning aan de gemeenten en OCMW’s. Vanuit de hogere overheid zijn immers een aantal taken doorgeschoven naar het lokale beleidsniveau. De lokale overheid moet een woonbeleid uitwerken waarbij alle woonactoren betrokken worden en goed samenwerken. De lokale overheid krijgt, met andere woorden, de functie van regisseur van het woonbeleid toegewezen. Daarnaast moet een gemeente ervoor zorgen dat er voldoende sociale woongelegenheden worden gerealiseerd. En ten slotte moet er ook gewaakt worden over de kwaliteit van woningen in de gemeente. Om deze opdrachten uit te voeren kunnen de gemeenten en OCMW’s beroep doen op de interlokale vereniging. Vanuit de vereniging krijgen ze hulp bij het organiseren van het lokaal woonoverleg en het uitwerken van een woonbeleidsvisie. De woonconsulenten zijn bovendien opgeleid om woning kwaliteitsonderzoeken uit te voeren.

 

Anderzijds verzorgt de interlokale vereniging klantgerichte dienstverlening naar de inwoners toe. De inwoners kunnen met al hun vragen en problemen rond wonen terecht bij een woonconsulent in de vier wooninfopunten. De woonconsulenten maken inwoners wegwijs in het kluwen van premies en subsidies en helpen hen ook bij de aanvraag ervan. Ook met vragen rond huurwetgeving, energiebesparende maatregelen, woonkwaliteit, woningaanpassing,… kan men in de verschillende wooninfopunten terecht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief