PEPINGEN gaat 429 kippen uitdelen

C21

PEPINGEN gaat 429 kippen uitdelen

Pepingen
EP

De gemeente Pepingen organiseert dit en volgend weekend acties omtrent milieu: op zaterdag 30 mei is er de kippenactie en de week daarop nemen ze deel aan de bio-week.

Voor het zevende jaar op rij organiseert de gemeente Pepingen een kippenactie. Dit jaar zullen er tijdens het afhaalmoment op zaterdag 30 mei van 9-12u bij het AVEVE-tuincentrum ‘Van Schepdael’, Boekhoutstraat 20 te 1670 Pepingen, 429 kippen de deur uit gaan en een nieuwe thuis krijgen bij zo’n 141 gezinnen uit Pepingen.
Het gemeentebestuur en de milieuadviesraad verlenen een subsidie bij de aankoop van de kippen. Met deze actie wil het gemeentebestuur van Pepingen de preventie van afval stimuleren.
Het houden van kippen door lokale gezinnen, scholen en rusthuizen helpt immers om de afvalberg terug te dringen. Samen met het composteren biedt het houden van kippen de bevolking een alternatief om alle organisch afval uit de GFT-zak en uit de huishoudelijke afvalstroom te vermijden. Dit leidt er ook toe dat de gemeente op termijn minder GFT-afval zal moeten inzamelen en verwerken.
Bioweek 2015
De gemeente Pepingen en de milieuadviesraad Pepingen nemen op zondag 07 juni van 14u-16u deel aan de bio-week d.m.v. de organisatie van een workshop composteren tijdens de ecotuindagen van de Pajottenlander, Kerkstraat 14, 1670 Pepingen.
Tijdens deze praktische workshop komt u meer te weten over hoe u kunt starten met composteren. Deelname aan deze workshop is gratis, inschrijven is niet nodig.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief