PEPINGEN - Plannen voor restauratie ‘De Zagerij’ goedgekeurd

C21

PEPINGEN - Plannen voor restauratie ‘De Zagerij’ goedgekeurd

Editiepajot_pepingen_schuurj_3_foto_merckx
Soto Felix Merckx

Op de gemeenteraad van 31maart werden de uitvoering van de plannen Zagerij goedgekeurd. Dat kon omdat een lid van de meerderheid mee stemde met de oppositie. In een bijkomend punt zette de CD&V/SP.a op de jongste gemeenteraad de princiepsbeslissing om de uitvoering van de plannen zagerij, nrichten van locaties bib, kinderopvang, dienst vrije tijd, raadzaal en loketfunctie    goed te keuren.. Het punt werd goedgekeurd met algemeenheid van stemmen.

De LVB-fractie Pepingen diende na de gemeenteraad van 31 maart klacht in bij de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant tegen de goedkeuring hiervan en vroeg een schorsing. De gouverneur vond het voorbarig om deze beslissing te schorsen op grond van een gebrek aan financiële middelen om de beslissing uit te voeren.
André De Roubaix, fractieleider CD & V: “Daarom legden wij volgend gemeenteraadsbesluit voor ter goedkeuring: De gemeenteraad van Pepingen beslist om een simulatie van het budget uit te voeren rekeninghoudend met de hierbij gevraagde parameters: extra lening Zagerij 1.750.000 euro op 20 jaar. De uitvoering voorzien voor 2015-2016 of 2016-2017; beperking van de uitgavepost onderhoud wegen tot 125.000 euro jaarlijks ( werken door derden andere dan strooibudget) en de niet vervanging van de 2 gepensioneerde werknemers vermeld in het collegeverslag van 15/4/2015.  Vanaf 1 juli 2013 werd door OVAM (Openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij) opgelegd om de inzameling en verwerking van grof vuil, zowel huis-aan-huis als op het recyclagepark betalend te maken. Hou er rekening met een meeropbrengst op het recyclagepark en minder verwerkingskosten samen goed voor 50.000 euro. Wetende dat deze simulatie misschien nog bijkomende gegevens nodig heeft, is de CD&V-Sp.a fractie steeds bereid om met de administratie en/of het bestuur te overleggen om tot een coherent budget te komen”.
Nu werd het punt goedgekeurd met algemeenheid van stemmen. De simulatie zal beschikbaar zijn tegen 10 juli 2015. De meerderheid zegde dat zij de simulatie die de oppositie vroeg zullen maken maar dat zij niet achter de uitvoering van het project DE ZAGERIJ staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief