BELLINGEN maakt zich op voor zijn 58ste halfoogstfeesten

C21

BELLINGEN maakt zich op voor zijn 58ste halfoogstfeesten

Editiepajot_pepingen_bellingen_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Voor de 58ste keer worden in Bellingen (deelgemeente Pepingen) de halfoogstfeesten gehouden. Dit jaar worden de activiteiten terug gespreid over 2 weekends. Tijdens het eerste weekend ligt de nadruk op sport en is er geen avondprogrammatie en tijdens het tweede weekend staat de muziek centraal met speciale aandacht voor de jeugd. Rode draad tijdens de twee weekends is het restaurant dat dit jaar vijf dagen open is.

Op zondag 2 augustus wordt voor de 19de keer de taalgrenswandeling georganiseerd. (meer info in apart stuk).
Tijdens het tweede weekend staat de muziek centraal. Vrijdag 7 augustus krijgen de aanwezigen veel sfeer, vele kleuren en 5 top dj’s zoals Gizev, Kids at the turntable, Lucas Caroso, Pete Howl en We are prostitutes. Zij beginnen om 21.30 uur. Tijdens de nacht gaat er een feestbus rijden tussen Bellingen, Halle en Lennik.
Zaterdag 8 augustus pikken ze in Bellingen de draad weer op met een aloude traditie, namelijk de jogging “5de Dwars door Bellingen” en ’s avonds is er om 21 uur het optreden van Slongs Dievanons. . De organisatoren willen echter verjongen en daarom SlongsdievanOns. Het is het enig optreden van Slongs in de omgeving . Zij wordt voorafgegaan door Jérome De Rapper, goed gekend in de omstreken van Gent. Afsluiten doet men op zaterdag met Bart Reeves en Surrender2Bass, die voor de eerste keer te zien zijn in Bellingen
Op zondag 9 augustus verwachten zij vanaf 8 uur doorlopend fietsers voor de “100 van Bellingen,”. Wie het korter wil kan ook de fiets op voor 30 km. De opbrengst van deze fietstocht gaat naar het Huize Ter loo uit Bellingen. Inschrijven voor de fietstocht in de tent.
CAFEBAZEN
Op zondag 9 augustus organiseren zij ’s avonds voor de vijfde keer “De nacht van de cafébazen”. Cafébazen uit Bellingen, Pepingen , Halle en omstreken worden weggeplukt uit hun natuurlijke habitat. Naast hun klanten brengen zij ook hun top 5 aller tijden mee. Het café die de meeste klanten meebrengt zal in zijn eigen café een gratis vat mogen schenken. Zij zullen elk een half uur de pinten tappen en DJ Bart en DJ Franske zorgen voor de muzikale noot.
RODE DRAAD
Rode draad doorheen de weekends is het restaurant dat dit jaar 5 dagen open is. Op het menu: mosselen, steak en nog vele andere lekkere dingen. Op zondag is het restaurant open vanaf ’s middags.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief