PEPINGEN - Firma Clement uit Bellingen haalt prestigieuze schrijnwerk award richting Pajottenland

C21

PEPINGEN - Firma Clement uit Bellingen haalt prestigieuze schrijnwerk award richting Pajottenland

Editiepajot_ingezonden_bvba_clement_
 
Editiepajot_ingezonden_bvba_clement_1

Traditiegetrouw is de laatste donderdagavond van november het ‘moment de gloire’ voor de Belgische schrijnwerkers en interieurbouwers. Een onafhankelijke jury nomineert uit talloze inzendingen per categorie (timmer- en schrijnwerk, aluminium, interieurbouw, innovatie, scholen) een aantal laureaten. De 3 beste per categorie en uiteindelijke winnaar worden op een gala avond bekend gemaakt. Dit jaar vond het geheel plaats in de gebouwen van de firma KEMPA te Herentals.

 

Elf jaar awards en eindelijk een winnaar uit onze regio, het Pajottenland. De firma Clement, interieurbouw en maatmeubilair uit Bellingen, nam in de categorie interieurbouw met toepassing van lakwerk de REMMERS award huiswaarts.

 

ZELFS DETAILS VROEGEN OM DETAILLERING

Clement bvba wist de jury te overtuigen met een ‘geïntegreerd interieurproject’ op de Gulden Vlieslaan (Toison d’ or) te Elsene ism architect Jean Louis Deridder, een toonaangevend interieur architect-ontwerper uit het Brusselse gewest en de firma engepar, algemeen aannemer. De eis was van in het begin uit duidelijk : de architect wou een perfecte uitvoer rekening houdende met alle mogelijke details die hij voorschreef. Elke door de Clement designer opgemaakte tekening diende als basis voor lange onderhandelingen en aanpassingen en verbeteringen. De uitvoer mocht niets afwijken van de tekening, er was geen ruimte meer voor aanpassingen op de werf. De voorbereiding was prioritair. Werkelijk elk detail speelde mee in het geheel met soms de door de architect zo geroemde ‘hazards’, het afwijken van de strikte aflijning met een speelse reden. 

 

De jury loofde het totaalproject met aandacht voor de volumetrie in de ruimte en het gebruik van diverse materialen (hout – inox – lak – magneten – glas – spiegels  …) alsook de hoge afwerkingsgraad maar had een speciale notering over voor het mooie lakwerk, met nadruk op de moeilijke kleur zwart.

 

BEKER VAN BELGIE

Zaakvoerder Pol Clement : ‘natuurlijk ben ik trots op deze award ! Mijn Brabantse nuchterheid laat me zeker niet zweven, of om het in voetbaltermen te plaatsen, dit voelt niet aan als een kampioenstitel, wel als het behalen als middelgroot team van een beker van België. We staan daar toch wel mooi vereeuwigd tussen vele bedrijven met naam en faam. De trofee is een appreciatie voor de weg die we enkele jaren terug insloegen, de uitbouw van een dagdagelijkse schrijnwerkerij naar een modern bedrijf. Wij investeren al jaren in automatiseringen allerlei met de bijhorende opleidingen, innoveren met allerhande software, geven de plaatselijke jeugd en kans en spelen in op diversiteit … voor het personeel niet altijd evident. Ik draag deze trofee aan hun op, ik ben de dirigent maar zonder hun talenten kom je nooit tot dit resultaat. Een mooie symbiose van vakmanschap en automatisatie !’

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief