PEPINGEN - Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen gaat wandelen in het Pajottenland

C21

PEPINGEN - Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen gaat wandelen in het Pajottenland

Editiepajot_pepingen_wandeltocht_bellingen__1_
Ingezonden foto
 

Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 14 februari intussen al voor de 9e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen. De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk. Het accent ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

! Voor elk wat wils ! Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer. Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waar kan genoten worden van een hapje en een drankje. De huisgemaakte soep zal weer van de partij zijn alsook de gegrilde hoeve pensen. 
Zondag 14 februari is er Valentijnsdag. Natuurlijk kan je je geliefde trakteren op een fikse of een romantische wandeling. Of … als de wandelsport je geliefde is, jezelf in de watten leggen. Maar, deze organisatie zou zichzelf niet zijn moest ze niet voor wat Valentijns verrassingen zorgen, sportief en culinair. Cupido zal nooit ver weg zijn …  
SPORTIEF WANDELEN
Wandelclub Bellingen behoorde tot de grondleggers van het sportief wandelen. Met dit project wordt elke wandelaar aangemoedigd om zijn grenzen te verleggen en de strijd met zichzelf aan te gaan. Een bepaalde afstand afleggen binnen een vooropgestelde tijdslimiet, daar gaat het om.
De tijdsregistratie verloopt elektronisch. De deelnemers betalen enkel de normale inschrijvingsprijs voor de wandeling, want de deelname aan Sportief wandelen is gratis. Deze tocht biedt de sportieve wandelaar meerdere afstanden : 20 – 25 – 32 – 42 – 50 km.
De wandelaar bepaalt zelf of er aan 5km/u, 6km/u of 7km/u gewandeld wordt. De keuze van de afstand en snelheid bepalen uiteindelijk de opgelegde tijdslimiet (streefdoel).
DEELNAME
Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.Deelname bedraagt 1.50 euro (leden van de aktivia, VWF, FFBMP …) betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart).
INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Johan DE WEWEIRE (0473.678 180) of via www.wchvbellingen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief