PEPINGEN - Aanleg beton in fase 4 klaar op 9 mei. Oproep tot respecteren verkeersmaatregelen en leefbaar houden van de omgeving

C21

PEPINGEN - Aanleg beton in fase 4 klaar op 9 mei. Oproep tot respecteren verkeersmaatregelen en leefbaar houden van de omgeving

Wegen_en_verkeer_vl_nrabant
EP
 

 De aanleg van het wegdek in fase 4 wordt op 9 mei afgerond. In de komende weken wordt er verder gewerkt aan de riolering en de fundering van fase 6. Volgens de huidige planning wordt alles in het werk gesteld om de werken in juli af te ronden zodat de Ninoofsesteenweg opnieuw volledig opengesteld kan worden in augustus. Ook in deze nieuwsbrief: Wegen en Verkeer roept nogmaals op om de signalisatie te respecteren en om de omliggende straten leefbaar te houden. De handelaars van de Ninoofsesteenweg blijven voor iedereen bereikbaar.

 Fase 4 eind mei terug open voor verkeer
In de voorbije twee weken werkte de aannemer aan de toplaag van fase 4 (van Palokenstraat tot Vroembos). Tussen het huisnummer 75 en de Spar werd over de volledige breedte van de rijweg beton gestort. Op maandag 9 mei wordt het laatste deel afgewerkt. Het beton moet daarna nog twee tot drie weken uitharden. Wanneer dit gebeurd is, wordt fase 4 terug opengesteld. Ondertussen blijven de bestaande verkeersmaatregelen in voege.
Gelijktijdig werkte de aannemer aan de riolering in fase 6 (van Vroembos tot voorbij het gemeenteplein). Die werken worden in de komende weken verder gezet en worden tegen eind mei afgerond. In juni en juli werkt de aannemer vervolgens aan de fundering, de tussenlaag asfalt en het fietspad in fase 6. Ook de storting van het beton van fase 5 en fase 6 moet in die periode nog gebeuren waarna dit beton opnieuw enkele weken moet uitharden.
Machine- en handwerk voor toplaag
Op een recent overleg merkten enkele alerte handelaars op dat de aannemer bepaalde ingrepen manueel uitvoerde en vroegen zij zich af of dit niet sneller (machinaal) kon gebeuren. Wegen en Verkeer verduidelijkt graag waarom er soms manueel gewerkt wordt: dat heeft te maken met de inrichting van de weg. Op de stukken die een gelijkmatige breedte hebben, wordt de machine vooraf ingesteld op de breedte van de weg zodat de weg in één keer kan worden gebetonneerd. Op de stukken waar er gewerkt wordt met verkeersremmende maatregelen zoals versmallingen of verkeerseilanden, kan die machinale methode echter niet toegepast worden.
Ninoofsesteenweg (N28) terug volledig open in augustus (laatste ingrepen in september)
Volgens de huidige timing van fase 6 wordt alles in het werk gesteld om het wegdek van de Ninoofsesteenweg (N28) tegen het zomers bouwverlof, van 11 juli t.e.m. 31 juli, af te werken. Onder andere de weersomstandigheden van de komende weken zullen hierin een belangrijke rol spelen. Indien de rijweg niet kan worden afgerond voor het bouwverlof, wordt het beton begin augustus gestort. Na de uithardingsperiode van maximum drie weken kan de weg terug opengesteld worden voor het verkeer. Daarna werkt de aannemer de omliggende delen af waaronder het gemeeteplein, de bermen en de groenvoorzieningen. De volledige afwerking van het project is voorzien in september.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2016
Felix Merckx
Agentschap wegen en verkeer Vlaams-Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief