PEPINGEN - Wandelclub BELLINGEN 20 jaar jond

C21

PEPINGEN - Wandelclub BELLINGEN 20 jaar jond

Editiepajot_bellingen_wandelen_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_bellingen_wandelen_2
Ingezonden foto's
 

Je zou het ze zeker niet aangeven. Nog steeds jong, enthousiast en ambitieus, een tikkeltje ondeugend zelfs, maar intussen staan ze ook al 20 jaar hun mannetje in het wandelmilieu. Wandelclub Bellingen bestaat 50 jaar.

Pol Clement, voorzitter, vertelde ons dat hij als wandelfanaat en als liefhebber van de regio’s Pajottenland en Roman Païs beide passies wou delen met het grote publiek. Algauw kon hij zijn nicht Patricia aan de andere kant van de taalgrens overtuigen mee op de boot te springen. De taalgrenswandeling was een feit, de mensen konden genieten van de schoonheid van de natuur aan beide kanten van de ‘onzichtbare’ taalgrens. De tocht is intussen een instituut in het wandellandschap evenals die andere grote organisatie die de club rijk is, de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit Elingen.
De eerste keren werd het organiseren met vallen en opstaan, de wandelwereld was niet klaar voor de grillen van Bellingen. Stilaan omringden de juiste personen het kernbestuur en groeiden de diverse organisaties keer op keer tot een succes uit. De scherpe kantjes gingen eraf, Bellingen bleef echter resoluut kiezen voor zijn eigenheid, ‘puur natuur’, privé doortochten, open air controleposten en vernieuwende ideeën (proeverijen, wandelingen in lijn, nachttochten, kinder-doe-parcours, walk2walk sessies met de gemeente in het kader van de gezondheidsmaand …).
Secretaris Eric Wieme treedt zijn voorzitter bij : ‘ wij willen onze eigenheid niet verliezen en voelen dat dit de juiste keuze was/is’. Wij zijn de wandelclub met wellicht het grootste percentage niet-aangeslotenen op onze organisaties. Dit betekent dat de niet wekelijkse wandelaar, de buurtbewoner, de tochten enorm apprecieert, er een meerwaarde in vindt. Bovendien hebben we een schare ‘die hard’ fans, keer op keer nemen zij deel aan onze tochten. Zij weten dat ze van de eerste tot de laatste kilometer natuur onder de voeten geschoven krijgen, ook op de lange afstanden.
De wandelclub nodigde al zijn leden, medewerkers en sympathisanten uit op een feestavond. Een culinaire verwenning, een gezellige babbel, een danspasje en een impressie van de voorbije 20 jaar in woord en beeld vormden het decor van een geslaagde avond.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief