PEPINGEN - Komt er eindelijk schot in een nieuwe gemeenteraad?

C21

PEPINGEN - Komt er eindelijk schot in een nieuwe gemeenteraad?

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 Door de overstap van schepen Peter Lacres (N-Va) naar de minderheid werd deze minderheid plots de meerderheid in Pepingen en werd Pepingen onbestuurbaar verklaard. D procedure voor de opstart van een nieuwe college. Valt nu nog af te wachten of de LVB/NV^^a tegen deze beslissing niet naar de Raad van State trekt.

De gemeenteraad van Pepingen heeft kennis genomen van het schrijven van de Vlaamse ministervan binnenlands bestuur Liesbeth Homans inzake het resultaat van de bemiddelingsopdracht doorde gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Zij verzoekt de gemeenteraad in kennis te stellen van het feit dat de bemiddeling door de gouverneur niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd en dat een verderzetting van de huidige coalitie niet mogelijk blijkt. De gemeenteraad keurde de opstart van de procedure tot aanstelling van een nieuw college van burgemeester en schepenen goed op basis van artikel 47bis, 4de lid vgemeentedecreet.Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Vlaamse regering en aan de raad voor Maatschappelijk Welzijn van Pepingen.

Op de jongste gemeenteraad werd hierover gesproken. Wij geven de visie van de huidige burgemeester Eddy  Timmermans (namens - LVB-N-VA ) als van André De Roubaix (Fractieleider CD&V-Sp.a en Peter Lacres)

Burgemeester Eddy Timmermans

 Cd&V en Peter Lacres hebben op de gemeenteraad van 24 mei 2016 de procedure van structurele onbestuurbaarheid in gang gezet om langs die weg zelf burgemeester en schepen te worden.

 Tegen deze beslissing kan een procedure gevoerd worden bij de Raad van State.

 Om hun machtsgreep te verdedigen moet volgens Cd&V en Peter Lacres nu een advocaat worden aangesteld op kosten van de gemeente “met het oog op een adequate vertegenwoordiging van de gemeente Pepingen en haar inwoners”.

Waarom dient de Pepingse belastingbetaler de advocaatkosten te dragen van Cd&V en Peter Lacres ?

 Zou het niet normaal zijn dat diegenen die aanspraak maken op de postje en de centen, ook de advocaatkosten uit hun eigen broekzak betalen, zij hebben immers het persoonlijk voordeel hiervan .

 De Pepingse belastingbetaler moet hiervoor toch niet opdraaien!

 Uiteindelijk heeft de Pepingenaar deze situatie niet gevraagd.

 Indien het toch tot een procedure komt zullen onze mandataris wel alles uit eigen zak betalen! Dat is veel correcter dan de belastingbetaler op te zadelen met deze factuur.

 Men vraagt bovendien de ‘vertegenwoordiging van de belangen van de inwoners van de gemeente’!   Waar halen zij het recht vandaan om te zeggen dat zij kunnen en mogen spreken in naam van alle Pepingenaren? Cd&V en Peter Lacres lijken daar allemaal geen probleem mee te hebben. Moreel is dit niet te rechtvaardigen.

 André De Roubaix

 De gemeenteraad duidde een raadsman aan met het oog op een adequate vertegenwoordiging van de gemeente Pepingen in eventuele juridische processen met betrekking tot de vastgestelde structurele onbestuurbaarheid. Indien LVB/N-Va naar de Raad van State zou stappen met  een klacht  tegen de beslissing van de minister en van de gemeenteraad inzake de structurele onbestuurbaarheid is het vrij logisch  dat de gemeenteraad  een raadsman aanstelt om de belangen van de gemeente te verdedigen Dit gebeurt trouwens bij elke zaak die tegen de gemeente aangespannen wordt.
Ook  LVB-NVA duidden de voorbije jaren een raadsman aan om de belangen van de gemeente te verdedigen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief