HERNE / VARIA - Dizzy me of draaien als een tol

C21

HERNE / VARIA - Dizzy me of draaien als een tol

Dizzy_me_tania_stadsbader_okt_2010-_deschuyffeleer__12_
Dizzy me van Tania Stadsbader en prof. dr. Floris Wuyts. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dizzy_me_tania_stadsbader_okt_2010-_deschuyffeleer__2_
De Tania van vandaag - vrij van evenwichtsstoornissen - leeft en geniet aan 200/uur - © Deschuyffeleer
 

Tania Stadsbader (40), gehuwd en moeder van 3 kids, leefde 15 jaar lang met evenwichtsstoornissen. Zo werden haar twintiger- en dertigerjaren grotendeels beheerst door geregelde opflakkeringen van duizelig- en draaierigheid. Schrijven werkte voor Tania al die jaren evenwel als een medicijn. Nu dag voor dag 2 jaar na haar genezing rolt haar boek ‘Dizzy me’ van de drukpers. Het werk is een lijvige autobiografie van nagenoeg 384 bladzijden waarin Tania vertelt over de dagelijkse problemen, de vragen en de angsten die de aandoening met zich meebrengt. Het geeft ook een beeld van de lange zoektocht naar de juiste diagnose en van de overwegingen die haar deden besluiten om een operatie te ondergaan. Tania vertelt haar verhaal heel direct en zonder franjes. Enkele lotgenoten delen hun persoonlijke ervaringen.

Drie jaar terug kreeg Tania de stempel opgeplakt van patiënte met BPPV of  Benigne Paroxysmale Positional Vertigo, een goedaardige aandoening die een sensatie van ongecontroleerde beweging teweegbrengt. De aandoening treedt op in aanvallen en is afhankelijk van de positie van het hoofd. Pas in oktober 2008 raakte ze na een Canal plugging-operatie of het afsluiten van het meest gevoelige kanaaltje in het oor, van haar aandoening verlost. Als eigengereid doe-het-zelver heeft Tania een groot gedeelte van haar weg naar genezing alleen afgelegd. Medici zaten met de handen in het haar. Gezien zij uiterlijk perfect in orde leek maakte de eenzame zoektocht naar een juiste diagnose en behandeling haar  nog meer koppig, rebels en des te meer vastberaden om terug gezond te worden.
 
Omdat er een hoge nood is aan correcte informatie rond de problematiek, overtuigde Tania ook  verschillende medische en wetenschappelijke specialisten uit België en Nederland om hun bijdrage te leveren, elk vanuit hun invalshoek. Met prof. dr. Floris Wuyts als coauteur is het boek een waardevol wetenschappelijk document geworden met aandacht voor de meest recente bevindingen.
 
Dizzy me is voor Tania tevens een soort traumaverwerking en een overwinning op de herhaalde vingerwijzingen naar argwaan, ongeloof en twijfel. Het is dan ook het bewijs van haar groot gelijk geworden dat haar evenwichtsstoornissen helemaal geen inbeelding waren.
 
Dizzy me is van zondag 31 oktober t/m donderdag 11 november te verkrijgen op de boekenbeurs van Antwerpen, hall 2, stand 219 bij Academica & Scientific Publishers. Op zondag 31 oktober van 15 tot 18u is er overigens ook een signeersessie voorzien met prof. dr. Floris Wuyts en Tania Stadsbader. Het boek met referentie ISBN 978 90 5487 801 8 kost 24,50euro.
 
Meer info op www.aspeditions.be  onder de rubriek ‘Medische wetenschappen’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief