HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend

C21

HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend

Okra_herne_april_2014__1_
HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_april_2014__3_
HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_april_2014__5_
HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend - © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_april_2014__7_
HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend - José Cornet © Deschuyffeleer
 
Okra_herne_april_2014__9_
HERNE – Toekomst OKRA oogt veelbelovend - © Deschuyffeleer
 

De afdeling Herne van OKRA, de vereniging van gepensioneerde 55+-ers van katholieke inslag, pakt ook dit jaar uit met een heel gediversifieerd programma. Tijdens de jongste bestuursvergadering waren het vooral het nakend Paasfeest, de Seniorenbeurs en de cursus Electrisch Fietsen die de meeste aandacht opeisten.

Voorzitter Paul Peeters: “Met goed 150 leden gaat onze afdeling door het leven als een goed draaiende vereniging met een vrij groot ledenbestand. Ook het 15-koppig kernbestuur zet zich ten volle in om steeds evenementen op te zetten die, zo niet iedereen, dan toch zoveel mogelijk leden kunnen bekoren. Ook maken zij er een punt van om doeltreffend de vergrijzing tegen te gaan door jonge gepensioneerden aan te spreken en hen te overtuigen van de voordelen die de maandelijkse bijeenkomsten te bieden hebben”.
 
“Onze vernieuwde bestuursploeg zit boordevol nieuwe ideeën en initiatieven”, gaat de voorzitter verder. “Het programma voor de komende maanden laat dan ook uitschemeren dat wij de klemtonen willen leggen op uitstappen, cultuur en aangepast sporten en bewegen. Zo was het bij de samenstelling van het programma er ons vooral om te doen een aantrekkelijk platform te bieden aan zowel de jongere senior als de 80-plusser”.
 
Om dit alles waar te maken kan voorzitter Paul Peters rekenen op de steun van Agnès en Aimé Derijcke, Fernande en Richard Vanaudenhove, Leopold Dierickx, Michel Pillet, Marie-Louise Cochez, Roger Lanneer, Paul Demel, Emma Boterdael, Raymonde Nerinckx, Hilda Van Hassel, Daniella De Nute, Francine Vermeersch en Odette Van Vooren.
 
Ook werd tijdens de vergadering José Cornet in de schijnwerpers gezet. Deze kranige 80-er vindt thans de tijd gekomen om na een onafgebroken periode van 25 jaar haar bestuursmedewerking stop te zetten en voortaan als gewoon lid de vereniging trouw te blijven. In die periode heeft José met José Cochez, Alice Vanderroost, Leonie Van Gaever, Leopold Dierickx en thans Paul Peeters vijf voorzitters gekend. Ook heeft zij de vereniging mettertijd zien ontbolsteren van zo’n 70-tal leden naar nu goed 150. José was ook 13 jaar lang verantwoordelijk voor de bedeling van de OKRA-magazines. Deze taak wordt nu overgenomen door nieuwkomer Daniëlla De Nutte. “Wat ik vooral uit die 25 jaar meedraag is enorm veel plezier, vele vriendschappen en een grote genoegdoening”, vertelt José met volle overtuiging. Om haar collega-bestuursleden te bedanken voor het vertrouwen trakteerde zij hen dan ook graag op bubbels en taart.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief