HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders zet Facts en Figures in de schijnwerpers

C21

HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders zet Facts en Figures in de schijnwerpers

Wb_facts___figures
HERNE – Lenteconcert De Ware Broeders Facts en Figures

Het jaarlijks lenteconcert van de koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen op vrijdag 25 en zaterdag 26 april in de St-Niklaaskerk staat dit keer in het teken van markante 'Facts & Figures'.

De geschiedenis zit boordevol beroemde verhalen, nieuwsfeiten en bekende historische figuren. Zo zijn er onder meer priester Adolf Daens die aan het eind van de 19de eeuw het opnam voor de arbeidersklasse, Johann Sebastian Bach, één van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, de verschrikkelijke kernramp van Tsjernobyl in 1986, de zeebeving en tsunami die Fukushima trof in 2011 en de Frans-Duitse oorlog in de 19de eeuw met kanselier Bismarck in de hoofdrol. Stuk voor stuk zijn dit gebeurtenissen en personen die in grote mate mee de geschiedenis bepaald hebben en niet vergeten zullen en kunnen worden. Dirigent Jeroen Hofmans zocht en vond dan ook passende muziekstukken om zowel de muzikanten als de toeschouwers mee te nemen naar deze bijzondere 'Facts & Figures'.
 
Ook de Jonge Ware Broeders zetten tussendoor hun beste beentje voor onder de leiding van Leen Dubois. De presentatie is in handen van Mark Demesmaeker. En na het concert is er zoals steeds een bar voorzien in het Bavocentrum. De concerten vangen telkenmale aan om 20u.
 
Kaarten in voorverkoop aan 10 euro zijn beschikbaar bij alle muzikanten en in café De Zoete Inval. Aan de kassa bedraagt de inkom 12 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis de concerten bijwonen.
 
Meer info bij voorzitter Steven Vander Eeckt (0478/25.14.03 of steven.vandereeckt@telenet.be ).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief