HERNE – Kinderworkshop vilten in het Vilthuis

C21

HERNE – Kinderworkshop vilten in het Vilthuis

Vilthuis_september_2014
HERNE – Kinderworkshop vilten in het Vilthuis - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 20 september kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas terecht in het Vilthuis langsheen de Assesteenweg in het gehucht Kokejane voor een leuke drie-uren durende workshop vilten. Zo leren zij zich daar dan creatief uit te leven met wol. Nele D’Herde, die zich mettertijd een hele reputatie heeft weten op te bouwen in het domein, begeleidt de ateliers.

Vilten is één van de oudste technieken om een stof te maken uit wol. De wolvezels worden naast en over elkaar gelegd en bewerkt met water en zeep. Door wrijven, drukken, rollen en knijpen met de handen ontstaat een lap stof, vilt genoemd. 
 
Vilt rafelt niet, is sterk en stevig, zacht en warm. Vroeger werden vooral gebruiksvoorwerpen in vilt gemaakt zoals pantoffels, herdersjassen en vloerkleden. Tegenwoordig is vilten uitgegroeid tot een heuse kunstvorm. Met onder meer sieraden, kleding, sjaals, wandtapijten, hoeden, tassen, sierobjecten, verlichting en kunstobjecten zijn de toepassingen overigens eindeloos. In vilten kan overigens iedereen zijn of haar creativiteit in kwijt. En het bijzondere aan vilt is ook dat het steeds gaat om een uniek stuk volledig handwerk.
 
De workshops gaan door van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30. Deelnemen kost 15 euro per kind met inbegrip van materiaal, drank en versnapering. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.
 
Tijdens het Allerheiligenverlof zet het Vilthuis overigens ook nog met Crea-avontuur een drie dagen durende ontdekkingstocht doorheen het creatieve in vilten op. Meer info bij Nele D’herde (0486/42.67.80).    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief