HERNE – Herfelingse Petanquevrienden sluiten seizoen af

C21

HERNE – Herfelingse Petanquevrienden sluiten seizoen af

Afsluiter_petanqueseizoen_20104_herfelingen___2_
HERNE – Herfelingse Petanquevrienden sluiten seizoen af - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_20104_herfelingen___3_
HERNE – Herfelingse Petanquevrienden sluiten seizoen af - De nummer 1 - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_20104_herfelingen___4_
HERNE – Herfelingse Petanquevrienden sluiten seizoen af - De nummer 2 © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanqueseizoen_20104_herfelingen___5_
HERNE – Herfelingse Petanquevrienden sluiten seizoen af - © Deschuyffeleer
 

Voor de afsluiter van hun petanqueseizoen konden de Herfelingse Petanquevrienden alvast niet rekenen op bijster goed weer. De eindoverwinning was dit jaar weggelegd voor het trio Roger Splingaer, Staf Ricour en Germaine Barbé. Zij gingen de ploeg van Jeanne, Clara en Ghislain vooraf. Voor hun prestatie werden de winnaars in hun stamcafé en sponsor De Zoete Inval bedacht met een fles bubbels. En voor iedereen was er ook pizza, koffie en taart.

De ganse zomerperiode door namen nagenoeg een twaalftal senioren uit het dorp deel aan de wekelijkse petanquenamiddag op de parking aan het kerkhof.  Nu al goed 14 jaar zorgt het bestuur met Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert aan het roer, samen met de clubspelers, voor de wekelijkse ambiance in het dorpscentrum. Heel nauwkeurig worden iedere week op het einde van de drie spelrondes de punten opgetekend. Voor de finalewedstrijd die het seizoen afsluit kwamen slechts de twee beste gequoteerde ploegen aan bod. 
 
Naast hun afspraken op vrijdagnamiddag namen de Petanquevrienden - zoals ze zichzelf noemen - ook nog deel aan vriendschappelijke wedstrijden in Galmaarden, Herne, Bever en Oetingen. Een eerste plaats zat er echter dit jaar niet in.
 
“De eerste vrijdag na Pasen en dit is vrijdag 10 april 2015 om 14 u hebben wij terug al afspraak”, zegt Lutgarde Cochez. “Samen bewegen, samen sporten, samen een babbeltje slaan en vooral samen plezier maken dat is onze aller doelstelling. Niet alleen onze leden maar ook hun vrienden en kennissen zijn overigens telkens van harte welkom”.
 
 “Voor petanque is weinig of geen uitrusting en infrastructuur nodig. Het is eenvoudig van opzet en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Al voor om en bij de 20 euro kan men zich een stel petanqueballen aanschaffen”, aldus Ghislain Alaert. “Het petanquespel is dan ook toegankelijk voor iedereen. Het komt er alleen op aan de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje, de zogenoemde but of cochonnet, te krijgen”.

Het petanqueplein aan het kerkhof werd jaren terug aangelegd door het gemeentepersoneel maar het zijn de Herfelingse Petanquevrienden, en dan vooral de mannen in het gezelschap, die zich scrupuleus inzetten voor het onderhoud.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief