HERNE - Retrospectieve Constantijn Meunier in de Schone Kunsten

C21

HERNE - Retrospectieve Constantijn Meunier in de Schone Kunsten

Constantijn_meunier_schone_kunsten_tot_22_jan_2015
HERNE - Retrospectieve Constantijn Meunier in de Schone Kunsten - © Deschuyffeleer
 

Nog tot 11 januari 2015 loopt in het de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (Regentschapsstraat) een retrospectieve tentoonstelling over het œuvre van Constantijn Meunier, de schilder van onder meer de kruisweg in de kerk van Sint-Pieters-kapelle. Deze expositie is de eerste volledige overzichtstentoonstelling van het werk van Constantin Meunier sinds de herdenkingstentoonstelling te Leuven in 1909.

Constantin Meunier (1831-1905) is een 19de eeuwse realistische Belgische schilder en beeldhouwer die internationaal bekend staat omdat hij industriearbeiders, dok- en mijnwerkers in de beeldende kunst introduceerde, als iconen van de moderniteit. Zijn kijk op mens en wereld is vol mededogen, geëngageerd en verbonden met de industriële, sociale en politieke ontwikkelingen van zijn tijd.

Dit overzicht van zijn carrière, die de voornaamste evoluties in de Belgische beeldende kunst van de tweede helft van de 19de eeuw weerspiegelt, besteedt bijzondere aandacht aan de vroege schilderijen. Deze tot nu toe weinig bestudeerde werken zijn o.a. Historische, religieuze en burgerlijke scènes die de kiem van zijn latere kunst in zich dragen. Naast een selectie van schilderijen en voornamelijk bronzen sculpturen wordt een keuze van tekeningen, schetsen en ontwerpen getoond.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief