HERNE – Liberale familie blijft plastic dopjes inzamelen voor het goede doel

C21

HERNE – Liberale familie blijft plastic dopjes inzamelen voor het goede doel

Dopjesactie_2014
HERNE – Liberale familie blijft plastic dopjes inzamelen voor het goede doel - © Deschuyffeleer
 

Zoals in het verleden blijven Open VLD Herne en de Liberale Bond Gepensioneerden van Herne plastic dopjes verzamelen om de aankoop en de opleiding van geleidehonden voor slechtzienden mee te financieren. De actie loopt in samenwerking met de vzw Belgisch Centrum voor Geleidehonden onder de slogan ‘U schenkt hen meer dan een hond. U schenkt hen ogen’.  

“Er zijn ongeveer 3.400 kg dopjes van drankflessen nodig om symbolisch een goedgekeurde en geschikte pup aan te schaffen”, zegt Jeanine Berckmans, de voorzitter van de plaatselijke Liberale Bond Gepensioneerden, die met wijlen Robert Rotsaert indertijd mee aan de basis lag van de actie. “Er worden overigens bijzonder strenge eisen gesteld aan de fysieke kenmerken en aan bepaalde karaktereigenschappen van de puppy’s die geschikt geacht worden voor geleidehond”.
           
Om symbolisch een opgeleide en afgeleverde blindengeleidehond te kunnen financieren blijken nagenoeg 77.500 kg dopjes nodig. “Personen met een visuele handicap genieten van een tegemoetkoming waarmee wel kan gestart worden met een pup”, weet Jeanine nog. “Maar de jonge hond moet eerst nog gesocialiseerd en getraind worden in een pleeggezin om dan op het einde van de rit nog een bijkomende opleiding te kunnen volgen in het geleidehondencentrum. Dit alles vraagt niet alleen een grote financiële inspanning maar ook een enorme organisatie zowel voor de betrokken personen als voor de broodnodige infrastructuur”.  
 
De voorzitter van de Liberale Bond Gepensioneerden doet dan ook een warme oproep voor het bijhouden van dopjes maar ook tot vrijwilligers om in de nacht van 20 op 21 december in het dopjeslokaal aan de Assesteenweg 117 in Ternat deel te nemen aan een grote dopjes sorteermarathon. Zeker op dit adres maar ook op drie locaties in Herne zelf zijn de dopjes voor het goede doel overigens steeds welkom. Die locaties zijn de Leenstraat 43 (Anna Vanbegin), de Liezebeekwijk 47 (Jeannine Berckmans) en de Breemstraat 46 (Elke Malotiaux, plaatselijk voorzitter Open VLD).
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief