HERNE – Inbraak in bankkantoor in St-Pieters-Kapelle

C21

HERNE – Inbraak in bankkantoor in St-Pieters-Kapelle

Record_spk___5_
HERNE – Inbraak in bankkantoor in St-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Record_spk___3_
HERNE – Inbraak in bankkantoor in St-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 
Record_spk___4_
HERNE – Inbraak in bankkantoor in St-Pieters-Kapelle - © Deschuyffeleer
 

Onbekenden hebben de voorbije nacht gepoogd de bankautomaat in het gesloten Recordbank-kantoor langsheen de Geraardsbergsestraat in St-Pieters-Kapelle leeg te roven. Door het afgaan van het alarm en de alertheid van de buurtbewoners dienden de daders echter onverrichterzake af te druipen. De schade in het kantoor is wel vrij groot.

Het was omstreeks 1u30 dat de buurtbewoners opgeschrikt werden door het luid alarm van het bankkantoor dat wordt uitgebaat door Tina Joos. Getuigen zagen dan nog dat een drietal onbekenden vliegensvlug wegvluchtten aan boord van een donker voertuig, allicht een zwarte Volvo, in de richting van Edingen en de nabijgelegen autosnelweg A8/E429. Zij hoorden nog dat de drie kompanen onder elkaar een onbekende taal spraken.
“De daders hebben in eerste instantie met de staanvoet van een reclamebanier het zijvenster van de het kantoor stukgegooid om zo toegang te krijgen tot de kantoorruimte”, doet een aangedane kantoorhoudster het verhaal. “Eens in de kantoorruimte hebben zij dan getracht de bankautomaat van binnenuit open te breken. Dat is hun echter niet gelukt. Alles ging blijkbaar uitermate snel”.
Een veiligheidsdeskundige van de Recordbank kwam ter plaats. Volgens hem gaat het allicht om geen professionele bankinbrekers. Die weten immers al lang dat de beveiliging van bankautomaten zodanig is voorzien dat de toestellen zelfs het gebruik van dynamiet kunnen weerstaan. Ook is algemeen geweten dat binnenin de bankkantoren ’s nachts geen cash geld meer te vinden is.
Een ongewenst dievenbezoek zelfs bij afwezigheid laat wel sporen na: “Ik ben dan ook heel gelukkig dat onze verhuis naar de nieuwe locatie aan de overkant van de straat voorzien is voor heel binnenkort” geeft een duidelijk geschrokken Tina Joos nog aan.
Door het voorval is de bankautomaat van het huidig kantoor tijdelijk buiten gebruik. De verhuis van het kantoor naar de nieuwe locatie is gepland in de periode van 7 tot 9 januari eerstkomend. Het nieuw kantoor opent dan ook zijn deuren op maandag 12 januari om 9u.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief