HERNE - Kerstmarkt in basisschool De Regenboog opnieuw een succes

C21

HERNE - Kerstmarkt in basisschool De Regenboog opnieuw een succes

Kerstmarkt_regenboog_2014___4_
HERNE - Kerstmarkt in basisschool De Regenboog opnieuw een success - © Deschuyffeleer
 
Kerstmarkt_regenboog_2014___6_
HERNE - Kerstmarkt in basisschool De Regenboog opnieuw een success - Ook de nieuwe kalender met leuk fotomateriaal werd te koop aangeboden - © Deschuyffeleer
 
Kerstmarkt_regenboog_2014_1
HERNE - Kerstmarkt in basisschool De Regenboog opnieuw een success - © Deschuyffeleer
 
Kerstmarkt_regenboog_2014___13_
HERNE - Kerstmarkt in basisschool De Regenboog opnieuw een success - © Deschuyffeleer
 

Met de eindejaarsfeesten en in het bijzonder Kerstmis in het vizier organiseerden de directie, het personeel, de kinderen en het oudercomité van de gemeentelijke basisschool De Regenboog in  Herfelingen ook dit jaar een Kerstmarkt in de schoolgebouwen langsheen de Assesteenweg. Hierbij  werd dan ook een heel ruim aanbod aan creaties van eigen makelij voor haast geen geld aan ouders, familie, kennissen en sympathisanten te koop aangeboden.

Al weken gonsde het in de klaslokalen van bedrijvigheid. Tijdens de laatste lessen muzische vorming, dat ook het item knutselen bevat, waren de leerlingen en de leerkrachten al druk in de weer om de verkoopstandjes te voorzien van voldoende materiaal. Hierbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van klei, vilt, pretex, papier en karton en uiteraard van veel verf en kleurstoffen. En zelfs oude dakpannen en bloempotten kwamen er bij te pas.
 
Over wat met de opbrengst van de geslaagde Kerstmarkt gaat gebeuren lichtte directeur Christoph Segers alvast een tipje van de sluier: “De sportmatten liepen enige tijd terug waterschade op en zijn dringend aan vervanging toe”. Stiekem liet hij dan ook in zijn stoutste verwachtingen het bedrag van 1600 euro vallen.
 
Naast de verkoop van honderden leuke hebbedingetjes waren er ook standjes met natjes en droogjes. Zo ging het onderwijzend personeel reeds de dag voordien samen aan het fornuis staan om goed 450 pannenkoeken te bakken om zo een vlotte bediening te kunnen verzekeren.
 
Voor directeur Christoph Segers was het zijn maiden-Kerstmarkt in Herfelingen. Met veel enthousiasme wist hij de honderden bezoekers welkom te heten en te woord te staan. Het enige dat hij een beetje betreurde was wel het miezerige weer. “Een beetje vriezen met hier en daar ook een sneeuwvlok had het plaatje ongetwijfeld nog meer tot zijn recht doen komen”, gaf hij aan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief