HERNE - Rotaryclub Herne-Markvallei opent opnieuw Resto du Coeur

C21

HERNE - Rotaryclub Herne-Markvallei opent opnieuw Resto du Coeur

Resto_du_coeur_2014___2_
HERNE - Rotaryclub Herne-Markvallei opent opnieuw Resto du Coeur - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_2014___7_
HERNE - Rotaryclub Herne-Markvallei opent opnieuw Resto du Coeur - Jaarvoorzitter Peter Bekaert en past-voorzitter Lucile Heremans - © Deschuyffeleer
 

Reeds voor de 13de keer stond Rotaryclub Herne-Markvallei in de Kerstperiode in voor een Resto du Coeur voor de minder goed bedeelden uit Bever, Herne en Pepingen. Hierbij wordt de genodigden niet alleen een voortreffelijk Kerstdiner aangeboden maar worden zij ook en vooral door de clubleden getrakteerd op een flinke portie gezelligheid, warmte en sympathie.  

Ook met dit initiatief wil de serviceclub haar naam alle eer aandoen. Kosten noch moeite worden dan ook  gespaard om alles in de beste omstandigheden te laten verlopen. Daartoe zet de club in de loop van het werkjaar dan ook tal van winstgevende projecten op om zo zeer gericht hulp en steun te bieden waar nodig.  

Samen met de Rotary-leden konden zo een zeventigtal genodigden mee aan tafel. Voorzitter Peter Bekaert: “Ieder jaar contacteren wij de OCMW-besturen van Bever, Herne en Pepingen en stellen wij voor een Kerstdiner aan te bieden aan hen die het in onze samenleving niet zo voor de wind gaat. Via die besturen worden dan zo hoofdzakelijk als doelgroep minderbedeelden en alleenstaanden aangesproken die in deze feestperiode niet of weinig kunnen terugvallen op familie of vrienden”.

Dit jaar mocht de Rotaryclub echter vanuit Pepingen en Bever niemand ontvangen. Bij de leden van de club borrelen daaromtrent dan ook allerlei vragen op. “Weten de OCMW’s ons voorstel niet op prijs te stellen en/of wordt de boodschap wel correct ontvangen?”, klinkt het. Dat “het te ver zou zijn” houdt volgens clublid Lucile Herremans alvast helemaal geen steek aangezien door de club ook een pendeldienst ter beschikking wordt gesteld.

Feit is dat alle aanwezigen zowel het initiatief als de kookkunsten en de bediening van het clublokaal restaurant-feestzaal De Egelantier ten zeerste wisten te waarderen. Ook dit jaar zorgden de Rotaryleden zelf voor een uitgebreid dessertenbuffet en zo werd het nagerecht ook deze keer weerom een waar festijn van kleur, smaak en lust.

Ook burgemeester Kris Poelaert en OCMW-voorzitter Carina Ricour kwamen langs om alvast hun waardering voor het initiatief te laten blijken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief