HERNE – Kriek- en Mattentochten van wandelclub De Marktrotters komen er opnieuw aan

C21

HERNE – Kriek- en Mattentochten van wandelclub De Marktrotters komen er opnieuw aan

Aankondiging_kriek_en_mattentochten_2015
HERNE – Kriek- en Mattentochten van wandelclub De Marktrotters komen er opnieuw aan - © Deschuyffeleer
 
Wandelaars die houden van pittige wandelingen in het Pajottenland en dit in een enig mooi voorjaarskader mogen zich nu al stilaan beginnen op te warmen voor de 32ste editie van de Kriek- en Mattentochten van wandelclub De Marktrotters die er aankomt op zondag 8 maart. De startlocatie is ook nu gelegen in de ruime accommodaties van de sporthal De Hernekouter in de directe omgeving van het station van Herne. Vorig jaar nog mocht de club overigens meer dan 3.500 wandelaars verwelkomen.
Ook deze keer sturen de Marktrotters samen met Aktivia de deelnemers eens te meer op pad door de prachtige natuur in en rond Herne. Hopelijk laat de zon het ook deze keer niet afweten om de stappers op de pittoreske parcours voluit de kans te geven te kunnen genieten van de weidse vergezichten. De tochten leiden dit jaar hoofdzakelijk doorheen de rustige en uitgestrekte landerijen en weilanden van deelgemeente St-Pieters-Kapelle en van diens buurdorp Mark aan de overkant van de taalgrens in Edingen.
Als ervaren en goed geolied organisatieteam hebben de Marktrotters ook nu weer enkele verrassingen in petto voor de deelnemers. Zo zijn er bij de start gratis bedelingen zolang de voorraad strekt, mogen de kinderen onder de 12 jaar gratis deelnemen en wordt al voor de derde keer op rij de Cesarbier-trofee op gang getrokken. Die trofee beloont alle wandelaars die doorheen het jaar zowel deelnemen aan de Kriek- en Mattentochten als aan de Urbanustochten als aan de Eindejaarstochten van de club.       
De deelnemers krijgen bij deze editie ook terug de gelegenheid te kiezen uit een afstand van 4, 6, 10, 15, 22 of 32 km. De afstanden van 4 en 6 km zijn alleszins ook best te doen met rolstoel- en kinderwagens. De drie kortste afstanden kruisen grotendeels het landelijke Herne. De 15 km dan weer zakt af naar deelgemeente Sint-Pieters Kapelle terwijl de 22 en 32 km de taalgrens oversteken naar het pittoresk Henegouwse dorpje Mark. Er kan vrij gestart worden tussen 7 en 15 u. Deelnemen kost 1,50 euro waarbij leden van een erkende wandelfederatie genieten van een korting van 0,40 euro.
Meer info via www.marktrotters.be of 02/396.29.56 of 0472/63.42.08). 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief