HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd

C21

HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd

8
HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd - © Deschuyffeleer
 
7
HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd - © Deschuyffeleer
 
5
HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd - Met hun kinderen Marc, Patrick, Ferdi, Bernadette en Luc - © Deschuyffeleer
 
4
HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd - Met hun kinderen Marc, Patrick, Ferdi, Bernadette, Luc en de schoonkinderen - © Deschuyffeleer
 
3
HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd - Met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen- © Deschuyffeleer
 
2
HERNE – Josée Cornet en Pierre Somers 60 jaar getrouwd - In 1955 met 2, nu met 19 - © Deschuyffeleer
 

In hun woning in de Stationsstraat vierden Josée Cornet (81) en Pierre Somers (88) in familiekring hun 60ste huwelijksverjaardag. Het was de toenmalige deken De Man die op zaterdag 28 mei 1955 - hij was toen 28, zij 20 - in de St-Petrus en Pauluskerk hun huwelijk inzegende. Dezelfde dag werd voor de kerkelijke plechtigheid ook hun burgerlijk huwelijk afgesloten door de indertijd verkozen burgemeester Felix Van Cauwenberghe. Het jonge gezin zag hun liefdesverbintenis mettertijd bezegeld met de kinderen Marc, Patrick, Ferdi, Bernadette en Luc.

Pierre is afkomstig van het ‘Hof van Somers-Durant’, in de volksmond ook wel het Eksternest genoemd, in Hellingen. Josée dan weer groeide op in de Moerstraat. Zij leerden elkaar nauwer kennen toen zij tijdens een actie van de BJB bij het ophalen van oud ijzer elkaar tegen het lijf liepen.   “Ik heb haar dan enkele maanden in de gaten gehouden om dan, met succes overigens, mijn kans te wagen”, vertrouwt Pierre ons discreet en enigszins schalks toe.
Bij hun huwelijk nam het jonge echtpaar de boerderij van Pierre’s ouders over. Joseph Somers en Amelie Durant, de ouders, bleven wel ook op de boerderij inwonen. Naast het boeren ten huize nam Pierre tijdens zijn actieve loopbaan ook een full-time job waar bij het ministerie van Landbouw als melkcontroleur en als aangestelde voor het oorringen van de kalveren. Hij was in 1978 ook één van de stichters van de succesrijke jaarmarkt in de gemeente. Josée dan weer was in de legislatuur 1984-1990 ook schepen van landbouw onder burgemeester Pierre Poelaert.
Bij gebrek aan belangstelling vanwege de kinderen om de boerderij over te nemen beslisten Josée en Pierre in 1988 de boerderij te verkopen en hun intrek te nemen in een nieuwbouw in de Stationsstraat. “Van dan af schakelden wij van het boerenleven over op het babysitten en op het verenigingsleven”, geeft Josée aan. Zo waren of zijn beiden  nog actief bij Okra, het Pajottenboeketje en de petanqueclub.
Naast hun 5 kinderen kunnen de jubilarissen inmiddels ook al terugblikken op 8 kleinkinderen en op 4 achterkleinkinderen. Beiden verkeren nog in goede gezondheid en prijzen zich gelukkig dat zij nog een klassieke familie uitmaken waarbij de kinderen zich nog ten volle om hun ouders bekommeren. “Zo hebben de kinderen een beurtrol opgesteld om de tuin, de moestuin en de siertuin te onderhouden”, zegt een trotse Josée. “Maar de boodschappen doen, wassen en strijken doe ik nog zelf”. Pierre wil bij dit alles zeker niet onderdoen en geeft aan dat “hij het is die steeds de afwas doet en dat er dan ook absoluut geen afwasmachine in huis dient te komen”.

Bij de officiële huldiging van de jubilarissen door het gemeentebestuur eind augustus nemen de jubilarissen zich voor ook nog een groot familiefeest op te zetten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief