HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving blaast kermis Sint-Pieters-Kapelle opnieuw leven in

C21

HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving blaast kermis Sint-Pieters-Kapelle opnieuw leven in

Naamloos
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving blaast kermis Sint-Pieters-Kapelle opnieuw leven in - © Deschuyffeleer
 

Door toedoen van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving herrijst het kermisgebeuren in Sint-Pieters-Kapelle langzaam maar zeker uit een dalperiode. Met een concert, een rommelmarkt, een barbecue en ‘Muziek Anders’ belooft het eerste weekend van september opnieuw bruisende hoogdagen te worden voor de kleine doch bijzonder hechte dorpsgemeenschap. Nieuw dit jaar is dat er opnieuw kermisattracties worden opgesteld.

Zowel op vrijdag 4 als op zaterdag 5 september wandelt de organiserende fanfare Sint-Pieters-Herleving onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans, telkens vanaf 20u, door een reeks muzikale toppers tijdens hun jaarlijks kermisconcert in de polyvalente feestzaal. Dit jaar is het thema ‘A walk among stars’. Reserveren is aangewezen en kan op 0474/24.37.46. Een kaart in voorverkoop kost 8 €.
Op zondag 6 september van 8 tot 15u pakt de jeugdafdeling van de fanfare SPHCrescendo dan uit met haar derde rommelmarkt, waarvoor reeds meer dan 100 standhouders zijn ingeschreven. Standreservatie is wel nog mogelijk via rommelmarktspk@hotmail.com of 0498/04.39.76 en kost 5€. Wie niet reserveert riskeert bijkomende kosten.  
Nog op zondag is er een barbecue van 11u30 tot 15u ten voordele van de fanfare. Het kermisgebeuren wordt vervolgens om 16u afgesloten met ‘Muziek Anders’, een bijzonder concert door het jeugdorkest SPHCrescendo dat voor de gelegenheid wel wordt versterkt met gastmuzikanten met een beperking. Als wijze van inclusie zijn die dan meer dan welkom om mee percussie te spelen. Die unieke samenwerking, waar iedereen gelijk is om ‘samen te genieten’ wordt alleszins opnieuw een aandoenlijke belevenis zowel voor de muzikanten als voor de toeschouwers. Personen met een beperking die overigens gratis wensen deel te nemen aan dit concert wordt wel gevraagd zich op voorhand te laten aanmelden via aline.mark@telenet.be of 0457/37.22.22.
Na ettelijke jaren uit het kermisbeeld te zijn verdwenen zijn er dit jaar overigens ook opnieuw kermisattracties opgesteld.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief