HERNE – De GO-basisschool De Markevallei moet het voortaan stellen met één schoolbus

C21

HERNE – De GO-basisschool De Markevallei moet het voortaan stellen met één schoolbus

Go__1_
HERNE – De GO-basisschool De Markevallei moet het voortaan stellen met één schoolbus - Klas van juf Anja Duchau © Dechuyffeleer
 
Go__2_
HERNE – De GO-basisschool De Markevallei moet het voortaan stellen met één schoolbus - Klas van juf Anouk Vuerings - © Deschuyffeleer
 
Go__3_
HERNE – De GO-basisschool De Markevallei moet het voortaan stellen met één schoolbus - Directrice Christel Van Acker © Deschuyffeleer
 
Go__4_
HERNE – De GO-basisschool De Markevallei moet het voortaan stellen met één schoolbus - © Deschuyffeleer
 

Ook in de GO-basisschool De Markevallei met haar vestigingen in het centrum en in het gehucht Kokejane was het bij de start van het nieuw schooljaar een blij weerzien tussen directie, leerkrachten, kinderen en ouders. Met ruim 280 leerlingen blijft de school het bijzonder goed doen. Minder aangenaam is wel dat de school voortaan nog slechts over één schoolbus mag beschikken omdat het aantal rechthebbende kinderen op busvervoer te laag is komen te liggen.

Gewoontegetrouw slorpt de school een vrij aanzienlijk aantal schoolkinderen uit de naburige Waalse gemeenten op. “Dit spruit voort ofwel uit praktische overwegingen ofwel omdat de ouders wensen dat hun kinderen in het Nederlands school lopen”, zegt directrice Christel Van Acker. “Zo lopen er nogal wat kinderen niet alleen uit Edingen maar ook uit Bassilly en zelfs uit Soignies hier school. Wij waken er wel over dat de kwaliteitslat van ons onderwijs in het Nederlands steeds afdoende hoog blijft liggen. Onze Nederlandstalige kinderen kunnen nu éénmaal geen slachtoffer worden van de eventuele taalproblemen van hun Franssprekende collegaatjes. Desnoods verzoeken wij kinderen met een klaarblijkelijke onvoldoende kennis van het Nederlands onze school te verlaten”.
Dit schooljaar staan er overigens geen bijzondere infrastructuurwerken op til. Enkel het sanitair en de speelplaats zijn aan verfraaiing toe.
Voor de buitenhuis geïntegreerde werkperiode trekken de leerlingen van de  3de graadklassen op het eind van het schooljaar op avonturenklassen naar Durbuy. Die van de 2de graad dan weer zoeken in november al de sportklassen op in Genk.
Het ganse jaar door maakt de school ook werk van het nastreven van een afvalarme school te zijn. Ook de ouders kunnen hieraan hun medewerking verlenen door de tips na te lezen en te respecteren die te vinden zijn op de schoolwebsite.
Om de eigenheid van iedere vestiging te benadrukken en de eerder familiale banden per vestiging aan te houden gaat de school voortaan ook meer en meer activiteiten per vestiging organiseren. De enige uitzondering hierop zou nog het eetfestijn zijn. Zo plant de school nu het succesrijk ontbijt en navolgende wandeling op vrijdag 25 september in Kokejane en op vrijdag 9 oktober in Herne-centrum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief