HERNE – Fietsclub ’t Draisineken aan 2de editie van haar MTB-Herfsttochten toe

C21

HERNE – Fietsclub ’t Draisineken aan 2de editie van haar MTB-Herfsttochten toe

Affiche
HERNE – Fietsclub ’t Draisineken aan 2de editie van haar MTB-Herfsttochten toe - © Deschuyffeleer
 
Draisineken_2015_mtb_2
HERNE – Fietsclub ’t Draisineken aan 2de editie van haar MTB-Herfsttochten toe - © Deschuyffeleer
 
Draizsineken_2015_mtb_1
HERNE – Fietsclub ’t Draisineken aan 2de editie van haar MTB-Herfsttochten toe - © Deschuyffeleer
 

Zeker nu de tweede editie van haar MTB-Herfsttochten, mede onder de benaming van de Chimay-Thompson Ride, deel uitmaakt van de MTB-trofee ‘Het Laatste Nieuws’ binnen het kader van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme lonkt fietsclub ’t Draisineken op zondag 18 oktober opnieuw naar een ruim deelnemersveld. Temeer daar de parcours opnieuw vastgepind werden op de talrijke breed glooiende hellingen van het uitzonderlijk mooi Pajottenland in zijn beginnende herfsttooi. Nieuw dit jaar is wel dat er nu ook een wegrit van 50 km het dagprogramma siert.

Het overschakelen van haar Valentijnstochten begin februari naar de Herfsttochten midden oktober heeft ’t Draisineken vorig jaar blijkbaar geen windeieren gelegd. Toen hielden al haast 500 bikers er ter gelegenheid van de eerste editie aan het okergroen platteland in en rond Herne op te zoeken. “In het verleden bleek dat de bijwijlen barre weersomstandigheden in het voorjaar toch niet konden opwegen tegen de charme van de Valentijnssfeer”, zegt Luc Roosens van het organisatieteam. “Daarom besloten wij dan ook met onze organisatie uit te wijken naar het najaar. En dat blijkt nu wel een voltreffer te zijn temeer daar met Chimay en Thompson twee hoofdsponsors mee in het bad sprongen”.
De deelnemers krijgen ook nu de keuze uit een parcours van 30 km met 350 hoogtemeters of één van 45 km met 500 hoogtemeters. Nieuw op het programma is nu wel de bijkomende wegrit over 50 km. De tochten maken ook deel uit van de MTB-trofee ‘Het Laatste Nieuws’ van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme.
Het centrum van de ganse organisatie ligt ook nu in en rond de ruime installaties van de gemeentelijke sporthal De Hernekouter in de Stationsstraat. Er kan vertrokken worden tussen 8 en 11 u. Deelnemen kan voor 3 of 5 €. De ruime en zeer gedegen infrastructuur van De Hernekouter laat na afloop de deelnemers alleszins toe zichzelf en hun fietsen in de beste omstandigheden te verzorgen en te bekomen van de geleverde inspanningen.
Meer info op www.draisineken.be of via 0476/21.05.45.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief