HERNE – Ook Herfelingen doet mee aan Vlaanderen Feest!

C21

HERNE – Ook Herfelingen doet mee aan Vlaanderen Feest!

Herfelingen_feest_2016
HERNE – Ook Herfelingen doet mee aan Vlaanderen Feest! - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van 11 juli feest gans Vlaanderen en zo ook in Herfelingen. Daar wordt al op zondag 3 juli gefeest met een gezellig buurtfeest op het dorpsplein. Mits enig mededogen van de weergoden wordt dat plein dan herschapen in een decor dat best een vergelijking met een zonnig dorpsplein in de Franse Provence mag doorstaan. Op het programma? Een petanquetornooi, optredens van de fanfare, standjes met een hapje en een tapje en vooral veel leute, plezier en gezelligheid.

Organisator Lutgarde Cochez: “In samenwerking met het gemeentebestuur en de sportdienst verenigen wij alle straten van het dorp voor een leuk en hopelijk spannend partijtje ballen gooien naar het mikballetje. Een ploeg bestaat uit drie personen van minimum 16 jaar oud. Een straat kan overigens meerdere ploegen opstellen. De ploeg die het dichtst bij dat mikballetje werpt, schakelt meteen de andere ploeg uit en komt dan verder in aanmerking om de kampioenenploeg van Herfelingen te worden”.
Naast het tornooi zijn er ook optredens van de fanfare De Ware Broeders. Die moet de aanwezigen met prettige deuntjes in een echte feeststemming onderdompelen. Verder zijn er ook nog allerlei standjes met versnaperingen, dranken en bezienswaardigheden.
Het gezellig buurtfeest, dat in feite het helaas teloorgegane kermisweekend vervangt, opent om 13u30. Voor het stratenkampioenschap wordt het eerste balletje gegooid om 14u.
Meer info bij Lutgarde Cochez (0474/53.25.59).  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief