HERNE - Poëet Edith Claus is overleden

C21

HERNE - Poëet Edith Claus is overleden

Edith_claus_1941_2016
HERNE - Poëet Edith Claus is overleden - © Deschuyffeleer

Omringd door haar naaste familie is poëet Edith Claus afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd in Vollezele komen te overlijden. Geboren in Gent groeide zij op in Oostakker. Meer dan 40 jaar geleden verhuisde zij met haar gezin naar Herne. Als dichteres was zij nauw betrokken bij het cultureel leven in de gemeente.

In een overvolle raadzaal stelde Edith Claus goed twee jaar terug nog haar nieuwe dichtbundels ‘Stapstenen’ en ‘Jij die nog droomt’ voor. Beide dichtbundels, met elk een eigen doelpubliek, waren de vruchten van vijf jaar gedreven hobbywerk.

Al van kindsbeen af genoot poëzie haar bijzondere belangstelling. Mede door de aanmoedigingen van familie en vele vrienden borrelde langzamerhand de idee op een eerste dichtbundel uit te geven. In 2008 was het dan zover en rolde ‘Bespiegeling’ van de pers. Met ‘Stapstenen’ stelde de auteur dan ook het vervolg van ‘Bespiegeling’ voor. In haar werken zijn het vooral de thema’s liefhebben en vertroosting die uitgebreid aan bod komen.

En ook de jeugd kan haar hartje ophalen met de bundel ‘Jij die nog droomt’ die eveneens werd voorgesteld. Aan de hand van dit bundel wilde Edith Claus dan weer de jongeren op een grappige en speelse manier poëzie leren ontdekken.

“Een uit de hand gelopen hobby zou ik het niet noemen”, gaf de schrijfster enige tijd terug nog te kennen over haar culturele passie. “Het is wel tijdrovend maar zoals sommigen hun fiets nemen om te ontspannen neem ik mijn tekstjes. Er zijn er altijd een aantal in de maak. Ik herbedenk ze, ik herlees ze, ik vul ze aan, ik hermaak ze tot zij volledig weergeven wat ik ervaar en wat ik aanvoel”.

De uitvaartdienst gevolgd door de bijzetting in de familiekelder zal plaatshebben in de Sint-Petrus en Pauluskerk te Herne op dinsdag 2 augustus 2016 om 10u.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief