HERNE - Badmintonstage voor recreatieve jongeren succesvol afgerond

C21

HERNE - Badmintonstage voor recreatieve jongeren succesvol afgerond

Bch_jeugd_vacantie_stage_2016
HERNE - Badmintonstage voor recreatieve jongeren succesvol afgerond - © Deschuyffeleer
 

Liefst 18 meisjes en 10 jongens van 5 tot en met 14 jaar namen deze week deel aan de zomerstage van Badmintonclub Herne in de Hernekouter. Met die stage richt de club zich tot meisjes en jongens die ofwel willen kennismaken met badminton ofwel reeds louter recreatief badminton spelen. Eerder pakte de succesrijke club ook al uit met haar vakantiekamp voor de jeugdcompetitiespelers in Kattevenia in het Limburgese Genk.

Onder het alziend oog van hoofdcoach Nick Vandervelden, permanent bijgestaan door 4 à 5 trainers, werden de kinderen vijf opeenvolgende dagen deskundig ingewijd in alle takken en technieken van het badminton. De deelnemers werden ingedeeld in een groep van 5 à 7-jarigen, een groep van 8 à 10-jarigen en een groep van 11 à 14-jarigen. Naast de eigenlijke badmintonactiviteiten was er ook ruimte voor groepsactiviteiten en uiteraard ook door de hoge temperaturen voor enige waterpret.
“Belangrijk bij deze stage voor de nog recreatieve spelers en speelsters is dat zij kunnen kennismaken met de club en haar werking”, verklaart hoofdcoach Nick Vandervelden het opzet.
De club van voorzitter Johan Peetermans hecht ook veel belang aan het KYU-project van Badminton Vlaanderen. “KYU is een ontwikkelingstraject voor jonge vooral beginnende badmintonners dat loopt via gekleurde bandjes en de ontwikkelingslijn van badminton van beginner tot gevorderde speler volgt. Elk traject is in principe opgebouwd uit zes pijlers: theoretische kennis, algemene coördinatie en transferbewegingen, slagtechniek, keuzes en accenten, functionele lichaamshoudingen, footwork en tactiek”, heet het bij de voorzitter. “KYU is overigens ook beschikbaar als applicatie van Badminton Vlaanderen. Ook BC Herne is hiermee gestart, onder meer waardoor we opnieuw het hoogst haalbare A+ label kwaliteitslabel voor jeugdwerking behaalden”.
Meer info op www.bcherne.be of 0472/99.63.07.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief