HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak

C21

HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak

De_italianen
HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak - De Italianen - © Deschuyffeleer
 
De_portugezen
HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak - De Portugezen - © Deschuyffeleer
 
De_belgen
HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak - De Belgen - © Deschuyffeleer
 
De_duitsers
HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak - De Duitsers - © Deschuyffeleer
 
Fc_herne_stage_2016
HERNE – Eerste jeugdvoetbalstage scoort meteen raak - Foto ingezonden
 

Niet minder dan 46 enthousiaste voetballertjes tussen 7 en 14 jaar waaronder ook 5 meisjes namen deel aan de vierdaagse jeugdvoetbalstage van voetbalclub VC Herne in het sportcomplex Hernekouter. Die stage werd nu overigens voor de eerste keer ingericht. Bram Gettemans stond in voor de coördinatie. De jongste jaren heeft de jeugdwerking van VC Herne zich overigens al een prima reputatie weten aan te meten. Hierdoor schieten zowel de resultaten van de jeugdploegen als van het aantal jeugdspelers aardig de hoogte in.

De stage past in het dynamisch jeugdbeleid van de club onder de leiding van jeugdcoördinator Jan Vanhove. Die jeugdwerking wil een kwalitatief hoogstaande voetbalvorming aanbieden voor jeugdspelers vanaf de leeftijd van 5 jaar met als uiteindelijke doelstelling een doorstroming te creëren naar het eerste elftal, waarbij per leeftijd specifieke doelen worden nagestreefd, zowel op het vlak van de motorische als van de sociale ontwikkeling van de jeugdspeler. Onder de deelnemers maakten ook enkele nieuwe spelertjes hun opwachting alsook enkele spelertjes van andere ploegen.
“De deelnemers kregen door de geschoolde begeleiding een programma voorgeschoteld dat een mix was van kwalitatieve techniektrainingen, penalty cup, jongleer cup, quiz, traptechniek, dribbeltechnieken, snelheid en efficiëntie”, zegt coördinator Bram Gettemans. “En daarnaast hebben wij ook een uitstap naar De Gavers in Geraardsbergen ondernomen waarbij naargelang de leeftijdscategorie kon meegedaan worden aan een bootcamp, een lasershoot, beachsoccer en zwemmen”. Onder de invloed van het voorbije Europees kampioenschap kreeg iedere categorie een naam van een voetballand toegewezen. En zo weerklonken de ganse duur van de stage door Italië, Portugal, België en Duitsland als roepnamen voor de vier groepen.
Uiteraard had ook de stage af te rekenen met het warme weer. “Maar dat euvel hebben wij echter keurig opgevangen door de voetballertjes ook in spelen te betrekken waarbij water aan de pas kwam”, aldus nog de gedreven Bram Gettemans.  
Voor de goede gang van zaken kon de coördinator alvast ook rekenen op de medewerking van Tim Vanhorebeek, Ewoud Perrot, Nathan Schoonjans, Jan Vanhove, Peter Debast en Cindy Vanhende. 
Na deze stage is het duidelijk dat de jeugd van VC Herne goed klaargestoomd is voor de komende competitiewedstrijden.
Meer info op www.fcherne.be .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief