HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum

C21

HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum

Ziekenzorg_25__39_
Ziekenzorg (Samana) Herfelingen met Hilda Van Snick, Agnes Thiels, Annie Coppens, voorzitter Gustaaf De Marie, Godelieve Devits, André Roobaert en Jeanne Barbé - © Deschuyffeleer
 
Ziekenzorg_25__20_
HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum - © Deschuyffeleer
 
Ziekenzorg_25__1__3_
HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum - © Deschuyffeleer
 
Ziekenzorg_25__24_
HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum - © Deschuyffeleer
 
Ziekenzorg_25__34_
HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum - © Deschuyffeleer
 
Ziekenzorg_25_1___25_
HERNE – Ziekenzorg Herfelingen viert 25-jarig bestaansjubileum - © Deschuyffeleer
 

In het Bavocentrum in Herfelingen vierde de plaatselijke afdeling van Ziekenzorg, nu Samana, haar 25-jarig bestaan met een heerlijk feestmaal en een leuke ontspanningsnamiddag. In die voorbije periode kan Ziekenzorg Herfelingen alleszins al prat gaan op een rijk gevuld verhaal, dat voor de gelegenheid en dankzij flink wat opzoekingswerk in herinnering werd gebracht door voorzitter Gustaaf De Marie. De Gooikse burgemeester Michel Doomst zorgde voor de luchtige zangnoten en de gezellige sfeer.

Het was onder de impuls van pastoor Bavo en door toedoen van Victor Cloots dat Ziekenzorg in Herfelingen het levenslicht zag op 12 september 1991. De medewerkers van het eerste uur waren Aline Lattenist, de echtgenote van Victor Cloots, Denise Beeckmans, Emilienne Van Bossuyt, Sara Merckaert, Lea Tondeur, Victorine Vanderleenen, Marieke Viaene, Jeanne Barbé, Jeanne Segers, Lucien Destrijker en Hilda Van Snick. In 1992 verlaat pastoor Bavo Herfelingen en wordt hij opgevolgd door pastoor Wastiels, die op zijn beurt in 1998 zowel de zielenzorg als de ziekenzorg in de schoot van de afdeling doorgeeft aan pastoor Kris Meskens. Na Victor Cloots, Denise Beeckman, Hilda Vansnick is de afdeling inmiddels sinds 2008 met Gustaaf De Marie toe aan haar vierde voorzitter.
Samenhorigheid en toewijding
“Samenhorigheid en toewijding zijn de twee hoofdkenmerken die het ziekenapostolaat typeren in onze hechte parochie”, benadrukt de voorzitter. “En zo spitsten de activiteiten zich van bij de start toe op huisbezoeken, ziekendag, hobby’s, uitstappen, bedevaarten en gewestdagen. Ziekenbezoek doen onze bestuursleden overigens steeds met hart, hoofd en handen. De jongste jaren evolueerden deze activiteiten wel wat. Zo komen nu ook onder meer de paasreünie, leerrijke voordrachten, de bedanking van de mantelzorgers en de feestelijke bijeenkomst voor Ziekendag voor op onze jaarkalender”.
Ziekenzorg Herfelingen verleende ook reeds aandacht en medewerking aan een aantal eenmalige projecten in de gemeente zoals de vieringen van 800 jaar Herne, 700 jaar Kartuizerklooster en de heropening van het Dominicanessenklooster. “En in bijzondere gevallen reiken onze inzet, onze solidariteit en onze steun tot over de landsgrenzen, zelfs tot in de Filippijnen toen daar de tyfoon Hayan in 2013 lelijk huis hield. Samen met enkele andere verenigingen van Herfelingen hebben wij toen 2.500€ voor de noodlijdenden daar ingezameld en overgemaakt”.
Warme inzet en energie
“Dankzij de vormingen die uitgaan van de Christelijke Mutualiteiten kunnen we nu het ziekenbezoek zo aangenaam mogelijk aanpakken”, blikt de voorzitter in de toekomst. “Het uitgestippelde pad proberen wij dan ook met warme inzet en energie verder te bewandelen”.
De kernleden die de jongste jaren het beste van zichzelf hebben gegeven voor de vereniging alsook enkele helpers op wie doorgaans kan gerekend worden bij de activiteiten werden bedacht met een bijzonder aandenken. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief