HERNE/NINOVE – Kwadrant Plus boog zich over gemeentefinanciën en economie

C21

HERNE/NINOVE – Kwadrant Plus boog zich over gemeentefinanciën en economie

Lieven_meert_kwadrant_plus
HERNE/NINOVE – Kwadrant Plus boog zich over gemeentefinanciën en economie - © Deschuyffeleer
 

In haar reeks infoavonden rond hoofdthema’s zoals ruimtelijke ordening, gemeentefinanciën, cultuur, veiligheid en samenleven zette de feitelijke vereniging ‘Kwadrant Plus – Denk Mee’ nu een tweede infoavond op in het Parochiaal Centrum in de Lindestraat. Gastspreker was deze keer Lieven Meert, de specialist van de studiedienst van de sp.a inzake begroting, macro-economisch beleid, loonvorming en prijzenbeleid. Hij werd aangezocht het te hebben over ‘Gemeentefinanciën en Economie’.

Lieven Meert, die ook OCMW-voorzitter en schepen van jeugd is in Ninove, liet de aanwezigen dan ook kennismaken met het financieel inhoudelijk en algemeen  jargon rond beleids- en beheerscyclus, meerjarenplan, begrotingen, budgetten en jaarrekeningen. Ook gaf hij duiding bij belastingen, retributies, dotaties en financiële ontvangsten.  Over hoe het nu eigenlijk zit in Herne met vragen als ‘boert Herne financieel goed of is de kas leeg?, betalen de Hernenaars veel of weinig belastingen? en waaraan geeft de gemeente Herne veel en weinig geld? refereerde de spreker naar minder recente persartikels, enquêtes en gegevens uit uittreksels uit de begroting 2016, gepresenteerd in december 2015. Derhalve hield de spreker zicht op de vlakte. Wel liet hij duidelijk verstaan dat “alles oppotten ook niet steeds een indicator is van een goed beleid”.
Met haar reeks infoavonden wil ‘Kwadrant Plus – Denk Mee’ met voorzitter Paul Beyl de inwoners van Herne betrekken bij het uitstippelen van door de bevolking gedragen visies over de weerhouden thema’s. Volgens ingewijden in de plaatselijke gemeentelijke politiek zou Kwadrant Plus dan daarmee in een kartel van Open Vld, sp.a en Groen bij de eerstkomende gemeenteraadsverkiezingen een gooi willen doen naar de gunsten van de kiezer.
De volgende infoavond vindt plaats in februari toekomend jaar. Het thema is dan ‘Cultuur gaat over?’ 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief