HERNE – Herfelingse fokkers super op Belgisch kampioenschap Shetlandpony

C21

HERNE – Herfelingse fokkers super op Belgisch kampioenschap Shetlandpony

Pony_s_marc_20_juli_2016__9_
HERNE – Herfelingse fokkers super op Belgisch kampioenschap Shetlandpony - © Deschuyffeleer
 
1_shetlandpony_s_herfelingen
HERNE – Belgisch kampioenschap Shetlandpony - Marc Bosmans zag zijn Dukia van t Klaverbos gekroond tot kampioenenmerrie in de categorie van 76 tot 80 cm - Foto ingezonden
 
2_shetlandpony_s_herfelingen
Marc Bosmans zag zijn Dukia van t Klaverbos gekroond tot kampioenenmerrie in de categorie van 76 tot 80 cm - Foto ingezonden
 
3_shetlandpony_s_herfelingen
HERNE – Belgisch kampioenschap Shetlandpony - Belgische kampioentitel voor de 8-jarige hengst Ysbrand van de Kostersweide (Stal Het Meerveld) - Foto ingezonden
 
4_shetlandpony_s_herfelingen
HERNE – Belgisch kampioenschap Shetlandpony - Belgische kampioentitel voor de 8-jarige hengst Ysbrand van de Kostersweide (Stal Het Meerveld) - Foto ingezonden
 
6_shetlandpony_s_herfelingen
HERNE – Herfelingse fokkers super op Belgisch kampioenschap Shetlandpony - © Deschuyffeleer
 
5_shetlandpony_s_herfelingen
HERNE – Herfelingse fokkers super op Belgisch kampioenschap Shetlandpony - © Deschuyffeleer
 

De stal Van  t Klaverbos van Marc Bosmans en de stal het Meerveld van Syl Devillé en Kristof Engels presteerden bijzonder goed op het Belgisch kampioenschap van het stamboek van de Shetlandpony tijdens Agriflanders in Gent. Marc Bosmans zag zijn Dukia van  t Klaverbos gekroond tot kampioenenmerrie in de categorie van 76 tot 80 cm. Syl Devillé en Kristof Engels dan weer zagen hun hengst Ysbrand van de Kostersweide gelauwerd tot kampioen bij de hengsten in de grote maat vanaf 81 cm. Beide fokstallen zien zo hun inspanningen dan ook beloond met knappe en welverdiende resultaten.

Van  t Klaverbos
Marc Bosmans is al ongeveer 20 jaar lang fokker van Shetlanders. Zijn stallingen en weides langsheen de Assesteenweg herbergen dezer dagen dan ook haast een 100-tal speelse pony’s. Zowel op nationaal als op internationaal heeft hij zich inmiddels een sterke reputatie weten uit te bouwen. Om inteelt tegen te gaan en om alsmaar meer kwaliteit in zijn fokproduct te injecteren aarzelt hij niet om geregeld pony’s uit het buitenland in te voeren. Het afgelopen jaar was voor zijn stal bijzonder succesrijk met in het begin van het jaar de Belgische kampioenentitel in Wambeek in de categorie -70 cm en in de zomermaanden de titel van Belgisch erekampioen alle categorieën in het Limburgse Kuringen met zijn 6-jarige hengst Fibocco van  t Klaverbos.      
Met zijn nieuwe Belgische kampioenentitel nu met zijn merrie Dukia van t Klaverbos in de categorie middenmaat van 76 tot 80 cm schofthoogte zet hij alvast het nieuwe jaar opnieuw bijzonder succesrijk in. Temeer daar hij met zijn in totaal 13 deelnemende pony’s ook nog eens 4 andere finaleplaatsen wist af te dwingen met Eros van  t Klaverbos, Doutta van  t Klaverbos, Focca van  t Klaverbos en Sweet Tiramisu El Saraja.
Van het Meerveld
Mede door het enthousiasme, het doorzettingsvermogen en de opgebouwde kennis van hun ervaren buurman Marc Bosmans sloeg de vlam voor het fokken van Shetlandpony’s enkele jaren terug ook over op Syl Devillé en Kristof Engels, die inmiddels de stal  het Meerveld hebben opgestart. Zij zagen alvast nu ook al hun inspanningen beloond met de Belgische kampioentitel voor hun in Duitsland gefokte en in Nederland aangekochte 8-jarige hengst Ysbrand van de Kostersweide in de categorie grote maat (vanaf 81 cm). Beide inwijkelingen in Herfelingen waren dan ook bijzonder opgetogen met hun eerste erkenning op het hoogste Belgische niveau.
“Een achttal jaren terug belandden wij in Herfelingen waar wij langsheen de Assesteenweg een fermette met een achterliggende weide aankochten”, steekt Syl van wal. “Om die weide te laten begrazen schaften wij ons een eerste ponymerrie aan, die ons meteen het jaar daarna een hengstenveulen schonk. Door omstandigheden liep onze stapel al vrij vlug op tot een vijftal pony’s, die toen alle weliswaar nog in geen stamboek waren ingeschreven”.
“Uit onze contacten met onze buurman Marc Bosmans ontsproot ook bij ons de gedachte om niet langer met niet-ingeschreven pony’s te fokken. Wij draaiden dan ook die pagina in ons fokkersverhaal resoluut om en gingen van dan af op zoek naar in stamboeken ingeschreven pony’s”, vult Kristof aan. “Onze kampioentitel is nu meteen een erkenning voor die keuze temeer daar wij met een andere pony ook nog een finaleplaats in de wacht wisten te slepen. Nu wij blijkbaar de juiste weg zijn ingeslagen gaan wij dan ook nog uitsluitend met waardevolle veulens en gerichte aankopen onze stal verder uitbouwen”.
Ook Syl en Kristof sparen noch moeite noch tijd om hun troetelpony’s in de beste omstandigheden te kunnen verzorgen. Nu zij toch ook al een 35-tal pony’s op stal hebben besloten zij daarom onlangs een nieuwe stal in te richten op een terrein in Druimeren.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief