LENNIK heeft zijn eerste vrouwelijke ereburger

C21

LENNIK heeft zijn eerste vrouwelijke ereburger

Editiepajot_lennik_gevierden_1_foto_merckx
Leden van het schepencollege bij de gevierden. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_gevierden_2_foto_merckx
Ereschepen Arthur Van Laethem en ereburger Godelieve Eeckhout. (Foto's Felix Merckx)
 

Het ereburgerschap van Godelieve Eeckhout en het ereschepenschap van Arthur Van Laethem werden gevierd in de Dekenij te Lennik. Beide zetten zij zich al vele jaren in voor de gemeente Lennik. Zij komen tussen Philippe Le Jeune, Frank Depestele, Jo Baetens, Zanger Willy Sommers, Herman Vandormael en Willy De Waele te staan. Godelieve is ook de eerste vrouwelijke ereburger van Lennik.

Godelieve is meteen de eerste vrouw die tot ereburger is gekroond. Zij wordt ook wel de ‘cultuurmoeder’ van Lennik genoemd en niet ten onrechte, zo blijkt uit haar palmares. Ze maakt al meer dan 30 jaar deel uit van de cultuurraad, waarvan 25 jaar als voorzitster. De carrière van Godelieve is op zijn minst merkwaardig. Ze heeft Lennik regionaal maar ook nationaal mee op de kaart gezet. Denk maar aan de viering van Prins 20 jaar, de verschillende edities van WAKker Lennik, etc.
Arthur, beter gekend als Patrick, heeft een blijvende stempel op de Lennikse politiek gedrukt als schepen en heeft in zijn politieke loopbaan heel wat verwezenlijkt. Hij is in 1989 begonnen als gemeenteraadslid, en was vervolgens 18 jaar lang schepen van gemeente Lennik. Hij startte o.a. het Jeugdhuis mee op, hetgeen in die tijd niet zo evident was. Onder zijn bevoegdheid werden ook de verenigingen voor het eerst gesubsidieerd.
Zowel Arthur als Godelieve zijn van enorm belang geweest binnen de gemeente en als blijk van waardering voor hun buitengewone prestaties op professioneel en/of cultureel gebied zetten ze hen graag in de bloemetjes. Er werden Oorkondes overhandigd, Prinsenpenningen, een geschenkmand met streekproducten alsook de nieuwe dichtbundel van Ivo Van Strijtem en enkele waardebonnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief