LENNIK - Verkeersafwikkeling in de schoolomgeving rond Sint-Godelieve-Instituut

C21

LENNIK - Verkeersafwikkeling in de schoolomgeving rond Sint-Godelieve-Instituut

Logo_lennik
EP

Start van een proefproject tot het inrichten van een schoolstraat.
Om de schoolomgeving rond het Sint-Godelieve-Instituut veiliger te maken, heeft de gemeente in samenspraak met De Lijn, de politie en de school een aantal maatregelen uitgewerkt. Het gaat om maatregelen op proef, die eind juni geëvalueerd zullen worden.

Vanaf maandag 23 maart 2015 traden volgende maatregelen op proef in voege:
-              De Palokenstraat tussen de Frans Devoghellaan en de Koestraat wordt ingericht als fietsstraat. Dit betekent dat motorvoertuigen de fietsers er niet mogen inhalen.
-              Eénrichtingsverkeer wordt ingevoerd in het deel van de Processiestraat tussen de Bossuitstraat en de Kruiskouterstraat, in het deel van de Processiestraat tussen de Kruiskouterstraat en de Brusselsestraat en in het deel van de Kruiskouterstraat tussen de Processiestraat en de Brusselsestraat.
In voornoemde éénrichtingsstraten mogen fietsers en bromfietsers klasse A in beide richtingen rijden.
Het parkeren in de Schapenstraat (voor SGI) en in de Doelestraat wordt beperkt. Het Dorp en de parking van KFC-Lennik zullen dienst doen als pendelparkings voor de leerkrachten en voor de ouders die hun kinderen met de wagen naar de school brengen.
Vanaf maandag 20 april 2015 zal op het einde van elke schooldag gedurende een half uur het verkeer op de Schapenstraat komend van de N8/Ninoofsesteenweg vanaf de Tombergstraat omgeleid worden via de Processiestraat in de richting van de N282/Brusselsestraat (invoeren halve schoolstraat). De nodige verplaatsbare signalisatie zal hiervoor aangebracht worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief