LENNIK - Joris Van Hauthem overleden

C21

LENNIK - Joris Van Hauthem overleden

Van_hauthem
Ingezonden foto

In Lennik overleed op 51-jarige leeftijd Joris Van Hauthem aan de gevolgen van kanker  Het Vlaams Belang neemt hiermee afscheid van een mentor voor velen.

Na een politiek bewogen studentenperiode bij de NSV werd Joris partijmedewerker, om in 1989 als eerste Vlaams Blok-verkozene zijn intrede te doen in het Brussels parlement. Later zetelde hij voor deze partij in de Kamer, de Senaat - waar hij van 2004 tot 2009 fractievoorzitter was - en in het Vlaams parlement, waar hij de Vlaams Belang-fractie van 2012 tot 2014 eveneens met gedrevenheid leidde. Daarnaast was hij vele jaren lang nationaal woordvoerder van het Vlaams Belang.
In de parlementen schitterde Joris vooral door zijn enorme dossierkennis en redenaarstalent inzake communautaire dossiers in het algemeen, en met betrekking tot zijn Vlaams-Brabant in het bijzonder. Maar hij was ook een allround politicus, die over de meest uiteenlopende onderwerpen kon meepraten. Hij beheerste daarbij de kunst om nooit de man, maar steeds de bal te spelen en dwong - over de partijgrenzen heen – respect af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief