Glenn Verhasselt (restaurant ‘Sir Kwinten’, LENNIK) nipt tweede op wedstrijd Eerste kok van België 2016

C21

Glenn Verhasselt (restaurant ‘Sir Kwinten’, LENNIK) nipt tweede op wedstrijd Eerste kok van België 2016

Editiepajot_lennik_beste_kok
Glenn Verhasselt en Hannes De Ryckere. (Ingezonden foto)
 

Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ te Zele, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2016” in de wacht gesleept. Het was zijn tweede deelname aan deze prestigieuze wedstrijd. Glenn Verhasselt van restaurant ‘Sir Kwinten’ te Lennik, die ook voor de tweede keer deelnam, werd opnieuw nipt tweede.

De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Hannes De Ryckere, commis van Glenn Verhasselt. Hannes mag een week stage lopen bij Peter Goossens in restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem. De Prijs Prosper Montagné is een topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné.
De andere finalisten waren Fabian Bail (chef van restaurant ‘Paul de Pierre’ te Etikhove), Cédric Gourdin (chef van ‘La Ferme de Grambais’ te Nijvel) en Ignace Wattenberge (sous-chef van hostellerie ‘L’Esco’ te Wetteren).
De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.
De finale van de Prijs Prosper Montagné vond plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief