LENNIK - Tieners kloppen hun zorgen weg tijdens het grootste kussengevecht ooit in het Pajottenland!

C21

LENNIK - Tieners kloppen hun zorgen weg tijdens het grootste kussengevecht ooit in het Pajottenland!

Kussen_gevecht
EP

  Naar aanleiding van de dag van het kussengevecht kloppen de tieners van Lennik en omstreken op zaterdag 2 april hun zorgen weg door deel te nemen aan het grootste kussengevecht ooit in het Pajottenland. Jonge, lokale DJs geven met opzwepende beats het tempo aan op de markt in Lennik.

Deze actie wordt georganiseerd door het Huis van het Kind Pajottenland, JAC, Logo Zenneland, Pavok, intergemeentelijke preventiewerker Tabak, Alcohol en Drugs Pajottenland en de jeugddienst van Lennik. Zij willen de hulpverlening voor jongeren in de kijker te zetten.

Net zoals volwassenen hebben tieners ook zorgen, angsten en problemen. Maar dat hoeft niet noodzakelijk een ernstig probleem te worden. Je goed in je vel voelen, daar kan je aan werken. Niet door wondermiddeltjes of toverformules maar door een aantal concrete ‘stappen’ die je een houvast bieden en je veerkracht verhogen en versterken.

Een van de hulpmiddelen om de eigen veerkracht te verhogen is de website NokNok voor jongeren van 12 tot 16 jaar, aangeboden door de Vlaamse overheid. Op www.noknok.be  vind je onder meer een inspiratielijst met leuke activiteiten om samen met jongeren in groep aan hun veerkracht en mentaal welbevinden te werken. De inspiratielijsten zijn handige instrumenten voor leerkrachten, zorgverleners en ouders om samen met jongeren aan de slag te gaan.

NokNok maakt ook gebruik van zelfeducatie via het internet. De beschermende factoren werden gebundeld in 4 knaltips: Ik (k)en mezelf, Mijn grenzen, Reken op anderen, Tijd voor mezelf. Ze zijn terug te vinden aan de hand van 9 herkenbare personages met thema’s die aansluiten op de leefwereld van jongeren.

Het Huis van het Kind Pajottenland, JAC, Logo Zenneland, Pavok, intergemeentelijke preventiewerker Tabak, Alcohol en Drugs Pajottenland en de jeugddienst van Lennik zijn diensten waar de hulpvraag van de jongere centraal staat. Tussen 14 en 17 uur kunnen tieners en hun ouders op de markt in Lennik een bezoek brengen aan deze diensten, verenigingen en organisaties die werken met of voor jongeren en waar je terecht kan voor informatie, preventie, laagdrempelige hulp of zorg. Op 31 maart wordt bovendien een infoavond voor ouders georganiseerd rond gevoelens van en omgaan met pubers.

Wat?

•            31 maart            Infoavond ouders          20:00 uur           Gemeentehuis Lennik

•            2 april   Infonamiddag   14:00 – 17:00 uur           Markt Lennik

•            2 april   Kussengevecht (ONT*)  15:00 – 15:30 uur           Markt Lennik

•            Drank en hapjes worden voorzien

•            Vergeet je kussen niet!

 

*Ouders niet toegelaten

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2016
Felix erckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief