Kasteel van GAASBEEK zoekt pianisten

C21

Kasteel van GAASBEEK zoekt pianisten

Kasteel_gaasbeek
Ingezonden foto
 

 Voor zijn nieuwe tentoonstelling ‘MEAULNES / Gerolf Van de Perre’ zoekt het Kasteel van Gaasbeek pianisten die live willen musiceren in de romantische kasteelzalen. ‘MEAULNES’ gaat over tekst, beeld én klank en hoe deze kunnen versmelten. De centrale scène van het boek speelt zich af in een mysterieus kasteel, waar een jonge vrouw tijdens een feest piano speelt.

In samenwerking met Piano’s Maene worden her en der in de expo enkele historische en recente piano’s geplaatst. Die worden regelmatig bespeeld, o.a. door pianoleerkrachten en -leerlingen van de Lennikse Academie Peter Benoit.

Het kasteel nodigt alle geïnteresseerde pianisten (al dan niet in spe) uit om deze instrumenten te komen bespelen. Wie graag piano speelt en dit wil doen in een  unieke setting, is van harte welkom en mag de expo gratis bezoeken. U hoeft niet meteen een eerste prijs aan het conservatoriumgehaald te hebben (hoewel dat uiteraard ook mag), wel graag de middelbare graad op een academie gevolgd te hebben. Qua repertoire denken ze aan muziek van begin 19e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog, maar ook Mozart, Haydn of recentere muziek die een romantische sfeer uitademt.

» Open dagelijks van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u), maandag gesloten, open op feestdagen. Tickets kosten €10, reductie- & groepstarief €8p.p., €1 voor -18-jarigen, gratis voor kinderen tot 7 jaar. Voor meer informatie over het randprogramma, surf naar www.kasteelvangaasbeek.be.

Interesse om piano te komen spelen? Laat het ons weten op kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be . De agenda staat vanaf 1 augustus online.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief