Windmolens plaatsen in het binnengebied tussen BORCHTLOMBEEK en LIEDEKERKE is geen goed idee

C21

Windmolens plaatsen in het binnengebied tussen BORCHTLOMBEEK en LIEDEKERKE is geen goed idee

Linda_van_den_eede_p200
Linda De Dobbeleer-Van den Eede (ep)

N-VA Roosdaal sluit zich aan bij de kritiek van dr. Goethals, cardioloog in Aalst, omtrent de geplande windmolens in het binnengebied tussen Borchtlombeek en Liedekerke en wil daarmee tegemoet komen aan de vraag van de omwonenden om een helder standpunt. “Ook wij vinden het plaatsen van windmolens in een dichtbevolkte omgeving geen goed idee”, aldus de lokale N-VA afdeling.

Linda De Dobbeleer-Van den Eede (lijsttrekster): “N-VA is op zich niet tegen windmolens. Verre van zelfs, traditioneel is onze partij immers steeds te vinden voor een gezonde energiemix. De stijgende olieprijzen als gevolg van vraag en aanbod zullen ons in de toekomst zelfs nog meer nopen tot creatieve oplossingen voor onze energievoorziening. Windenergie, en groene energie in het algemeen, kunnen waardevolle oplossingen blijken.”
Ondanks deze visie is de lokale N-VA afdeling niet te vinden voor het plaatsen van windmolens in het betrokken binnengebied, omwille van de vele omwonenden.
Annick Borloo (buurtbewoonster): “Hetgeen een vermaard cardioloog als dokter Goethals zegt, klopt uiteraard. Hij is een autoriteit op dat gebied. De geluidsoverlast is op zich niet zo heel groot, maar hij is wel permanent aanwezig. De decibelgrens waarop een lichaam in rust nog steeds ageert is volgens studies 35 decibel. Het hoeft niet gezegd dat het draaien van de wieken die grens overschrijdt. En een verstoorde slaap kan een bijzonder negatief gezondheidseffect hebben op mensen. Daarom vinden we dat die molens, gezien de dichtbevolkte omgeving, best niet in dat gebied worden geplaatst.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2012
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief