LIEDEKERKE - Lezen met de allerkleinsten!

C21

LIEDEKERKE - Lezen met de allerkleinsten!

2015-01-19_bib
 

De bibliotheek van Liedekerke vindt het enorm belangrijk dat kinderen, hoe klein ook, vroeg in aanraking komen met boeken. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat kinderen aan wie veel voorgelezen wordt meer kans hebben om zelf ook fervente en enthousiaste lezers te worden! Ook de taalontwikkeling van de kinderen is véél beter, én ze kunnen makkelijker mee op school. Speciaal voor de allerkleinsten heeft de bib een aantal specifieke, op de leeftijd afgestemde leesbevorderende projecten ontwikkeld.

Project Tweejarigen (NIEUW!) - Elk tweejarig kindje, wonende in Liedekerke, ontvangt op zijn tweede verjaardag een verjaardagskaartje van de bib.  In ruil voor het kaartje kan de peuter met mama en/of papa een mooi bibrugzakje komen afhalen.  In het rugzakje zit een leuk voorleesprentenboekje en een foldertje met info over onze voorleesuurtjes.  De bibliotheek hoopt dat zo de eerste stapjes naar de bib worden gezet, want spelenderwijs met boekjes in contact komen is zoveel leuker!

 

Voorleesuurtjes - Voorlezen is belangrijk! Samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar betekent ook plezier voor kinderen én volwassenen.  De bib van Liedekerke geeft de aanzet, en organiseert maandelijks op zaterdagvoormiddag in de bib voorleesuurtjes.  Tijdens dit gezellige uurtje wordt uit een boekje voorgelezen, waarna de kinderen aan het knutselen gaan.  De voorleesuurtjes zijn bestemd voor kindjes uit het tweede en derde kleuterklasje.  Vooraf inschrijven is niet nodig.

Voorjaar 2015 gaan de voorleesuurtjes door op volgende zaterdagvoormiddagen, telkens van 11u00 tot 12u00: 31 januari, 28 februari, 28 maart en 25 april.  

 

Voorleesrugzakjes (NIEUW!) - Naast de voorleesuurtjes biedt de bib sinds de voorleesweek in november 2014 ook 25 voorleesrugzakjes aan.  Dit zijn thematische rugzakjes met daarin vijf voorleesboekjes, allemaal rond één thema, zoals sprookjes, papa, mama, feesten, dieren, …  De voorleesrugzakjes zijn bestemd voor kleuters (leeftijd 4+).  De rugzakjes kunnen ontleend worden voor 4 weken.  Ze zijn ook  ideaal voor ouders of grootouders die weinig tijd hebben en toch een kwalitatief aanbod willen meenemen.  Of voor mensen die zich graag laten verrassen.  De rugzakjes vind je in de jeugdafdeling.

 

Tatertaalrugzakjes - De bib beschikt eveneens over ‘tatertaalrugzakjes’, waarin 9 leuke boekjes zitten die taal stimuleren bij kindjes van 0 tot 3 jaar.  Deze rugzakjes kunnen eveneens ontleend worden voor 4 weken, en vindt men in de jeugdafdeling

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief