Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug verbindt station met centrum LIEDEKERKE

C21

Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug verbindt station met centrum LIEDEKERKE

2016-10-28_nieuwe_voetgangers_fietsersbrug__1_a
 
2016-10-28_nieuwe_voetgangers_fietsersbrug__3_
 
2016-10-28_nieuwe_voetgangers_fietsersbrug__27_a
 
2016-10-28_nieuwe_voetgangers_fietsersbrug__49_a
 
2016-10-28_nieuwe_voetgangers_fietsersbrug__56_a
 
2016-10-21_vervoer_brug___1_a
 

De werken van Wegen en Verkeer in de stationsstraat zijn grotendeels afgerond. In de komende maanden verschuift de focus van de werken naar de afwerking van de perrons en de bouw van het nieuwe stationsgebouw. Daarna werkt Wegen en Verkeer het nieuwe stationsplein en de omgeving verder af. Ondertussen beleefden we op 27 oktober een nieuw hoogtepunt met de plaatsing van de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug die het station met het centrum van Liedekerke verbindt.

 

Voetgangers- en fietsersbrug geplaatst

De bouw van de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug is een huzarenstukje. De nieuwe brug weegt in totaal 66 ton waardoor ze in drie delen moest geleverd worden met een uitzonderlijk transport in konvooi. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 21 oktober op zaterdag 22 oktober. Daarna kon een aannemer er ter plaatse mee aan de slag: eerst werden de ankers (waar de brug op zal steunen) op de landhoofden geplaatst, dan werden de leuningen aangebracht en tot slot werden de drie brugdelen aan elkaar gemonteerd.

 

Op donderdag 27 oktober wordt de brug op haar plaats gehesen. De brug kan nog niet meteen in gebruik genomen worden. In de komende maanden wordt het brugdek afgewerkt en voorziet Wegen en Verkeer de toegangen van de nieuwe brug. In de loop van 2017 zal de brug beschikbaar zijn voor gebruik.

 

Focus verschuift naar bouw station en afwerking perrons

In juni 2016 startte Wegen en Verkeer ook met de heraanleg van de Stationsstraat (tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat). De werken in de Stationsstraat zijn ondertussen zo goed als afgerond. Een klein deel van de straat laten we nog even onafgewerkt om het werfverkeer door te laten. In de komende maanden verschuift de focus van de werken naar de bouw van het nieuwe stationsgebouw en de afwerking van de perrons en tunnels.

 

Volgens de huidige planning is het nieuwe stationsgebouw van NMBS klaar in het voorjaar van 2017. Wegen en Verkeer wacht tot na de afronding van de werken aan het stationsgebouw om het stationsplein af te werken. Voor de bouw van het nieuwe station is er namelijk nog veel vrachtverkeer nodig dat materiaal komt laden en lossen. Om de nieuwe infrastructuur niet onmiddellijk te belasten, wacht Wegen en Verkeer met de aanleg van het nieuwe stationsplein tot die werken klaar zijn.

 

Werken aan perrons tot voorjaar 2017

Infrabel werkt de perrons (eerste  fase) en de nieuwe toegangstrappen af in het voorjaar van 2017. Gedurende deze periode zullen ook de perronluifels en de draagstructuur van de liften geplaatst worden. Wanneer die werken afgerond zijn, kunnen de nieuwe toegangen in gebruik genomen worden en kan Infrabel starten met de renovatie van de bestaande onderdoorgang.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief