LIEDEKERKE - Afgelopen weekend heeft vzw WIOS een schitterende synchroshow ten beste gegeven

C21

LIEDEKERKE - Afgelopen weekend heeft vzw WIOS een schitterende synchroshow ten beste gegeven

2016-20-11_wios_show__1_a
 
2016-20-11_wios_show__11_a
 
2016-20-11_wios_show__17_a
 
2016-20-11_wios_show__18_a
 
2016-20-11_wios_show__28_a
 

De sportvereniging, die intussen uitgegroeid tot een van de grootste sportclubs voor synchroonzwemmen, telt meer dan 150 leden over verschillende afdelingen: zwemacademie, waar men aan de hand van de fredbrevetten, crawl en schoolslag aanleert, de synchroschool, recreatief WIOS, competitief WIOS en het CoE WIOS, waar elitezwemmers tussen 13 en 15 jaar begeleid worden met het oog op internationale wedstrijden.

 

Maar liefst 95 van hun synchrozwemmers zwommen een heel verhaal bijeen over superhelden, dat resulteerde in een ontroerende apotheose, die bij het publiek, familieleden en sympathisanten zeer gesmaakt werd.

 

De jaarlijkse herfshow is, zo merkt sportsecretaris Anne Marie Vindevogel op, de kers op de taart van de intensieve sportwerking, waar alle leden en hun ouders bij betrokken worden, onder leiding van een team van enthousiaste trainers met passie voor het synchroonzwemmen, en het dagelijks bestuur.

 

En de show, die wordt al maanden vooraf gepland: dat gaat van het zoeken naar een thema, het ontwerp van het badpak, over het ontwerp van het decor en de creatie van de choreografieën. Vervolgens moeten de affiches worden ontworpen en de toegangskaarten gedrukt. Tijdens de herfststage steken de synchroballerina's een tandje bij om de routines die zij op de show zullen brengen, extra te trainen. Voor sommige zwemmertjes is dat voor het eerst. Vervolgens is er de generale repetitie, die altijd minder goed verloopt dan verwacht. Maar dat is een goed teken, want het betekent dat onze zwemmers stralen tijdens de show. En dan is er het langverwachte showweekend. Ouders steken een handje toe, bij het klaarmaken van onze zwemmers, het opzetten van het decor om dan gewoon te genieten van al het moois. Onze jongste eendjes vinden in al het hectisch voorbereidingswerk rust bij hun trainster Liesl, die een verhaal voorleest.

 

Na een weekje rust vliegen de synchrozwemmers van WIOS er alweer in: voor de ene met het oog op het behalen van een synchrobrevet, voor de andere met het oog op een wedstrijd of een recreatieve meeting. Het wordt een zeer interessant jaar voor die nieuwe superheldinnen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief