Twaalf nieuwe fietsbeugels aan MERCHTEMSE bushaltes over gans grondgebied


C21

Twaalf nieuwe fietsbeugels aan MERCHTEMSE bushaltes over gans grondgebied


Editiepajot_ingezonden_fietsbeugels_24102014
ingezonden
 

Op initiatief van de GECOMO, de gemeentelijke commissie voor mobiliteit, werden de afgelopen weken aan diverse bushaltes, nieuwe fietsbeugels geplaatst. Chantal Mostaert (Open VLD), voorzitster van de mobiliteitscommissie is blij met het resultaat: “dit initiatief geeft mensen de kans hun fiets veilig achter te laten”.


Mostaert: “Aan twaalf verschillende bushaltes zullen de beugels voorzien worden. Zo komen er U-vormige “nietjes” aan bijvoorbeeld de bushalte op de Wolvertemsesteenweg thv het rondpunt, aan de Molenbaan, de Sint-Geduladreef, de Maurits Sacréstraat en nog een aantal andere strategisch interessante bushaltes. Negen van de twaalf werden al geinstalleerd door de gemeentelijke technische dienst. De rest volgt binnenkort.”


“Met deze nieuwe en veilige fietsparkeergelegenheid, willen we het gebruik van het openbaar vervoer bij onze inwoners stimuleren. De beugels zijn handig in gebruik en werden goedgekeurd door de Fietsersbond”, zegt Mostaert. “Dat deze beugels hun nut bewijzen, staat buiten kijf. Amper een dag na de installatie werden ze al gebruikt”, aldus een fiere voorzitter.


“Indien de beugels succes kennen en er voldoende vraag is, breiden we het aanbod uit. De investering vanuit de gemeente is minimaal, want De Lijn neemt een groot deel van de kosten op zich”, zegt Mostaert tot slot.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief